POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Mittbacksoro i Frankrike: ”Varane är ett problem”

Frankrikes nyckelspelare dras med skador som förstör förberedelserna inför VM. I värsta fall kan Ribéry, Benzema, och Varane missa premiären mot Honduras.

Efter ryggsmärtorna hos Ribéry, där Canal+ spekulerar i att Ribéry skickas bort från VM-truppen om han inte kan spela sista träningslandskampen mot Jamaica, så är det nu en annan stor franska spelare som har komplicerade smärtor.

Varane har haft kontinuerliga knäproblem under säsongen, och frågan är hur knäet kommer att reagera på det täta matchandet under VM. Varane var inte ens uttagen till truppen i den senaste träningslandskampen, utan då bildade Koscielny och Sakho ett mittbackspar. Rolland Courbis, tränare i Montpellier och ständig tyckare på RMC Sport, anser att situationen blir allt svårare.

- För mig är Varane ett problem. Det är inte ett problem att han inte kan spela mot Honduras, men det är ett problem att han inte kan spela var tredje dag på grund av ett knä som inte är 100 procent.

Även om Varane kan starta i VM så är det inte helt givet vem som blir hans mittbackspartner. Koscielny var det säkra namnet, men han blev utvisad i den första play off-matchen mot Ukraina och i returen var Sakho och Varane ett helgjutet mittbackspar. Dessutom finns den råfysiska Mangala att använda, och krisalternativet är Sagna.

Förutom Ribéry och Varane så har Benzema problem med en lårmuskel, men hans skada ska vara mer lättläkt. Deschamps hoppades förra veckan på att de tre stjärnorna skulle kunna göra minuter mot Jamaica nu på söndag, enligt La Voix Du Nord.

En numera möjligt scenario är dock att Frankrike startar VM med tre skadade eller halvskadade nyckelspelare, vilket sätter ännu högre krav på de två återstående stjärnorna Lloris och Pogba. 

Publicerad 2014-06-04 kl 12:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå