Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Neuer - en spelare som sticker ut

Foto: SCANPIX

Han har kallats både VM:s bäste målvakt och Tysklands bäste libero sedan Franz Beckenbauer.

Inför finalen mot Argentina är Manuel Neuer en av spelarna som har stuckit ut mest i VM.

Nu saknas bara det där efterlängtade tyska guldet.

Åttondelsfinalen mot Algeriet var kanske det bästa exemplet på den spelstil som har blivit Manuel Neuers signum som målvakt. När Tysklands backlinje klev upp högt i banan var det 28-åringen som hade uppgiften att städa upp där bakom. Neuer for runt lite överallt och passade, glidtacklade, nickade — och efteråt fick tyske målvaktstränaren Andreas Köpke den skämtsamma frågan om han någonsin hade sett en bättre libero.

- Franz Beckenbauer. Kanske, skrattade Köpke och fortsatte mer allvarligt:

- Manuel är den mest kompletta målvakten i världen. Jag ser ingen som är bättre.

"Laget är stjärnan"

Få lär säga emot honom, även om fotbolls-VM har varit en turnering där många målvakter har stått för riktigt vassa insatser. Men medan Costa Ricas Keylor Navas kanske har svarat för de svettigaste räddningarna, har Neuer förutom att rädda avslut också fyllt rollen som en extra utespelare.

Bayern München-målvaktens spel har i hög grad bidragit till att Tyskland på söndagskvällen är ett av finallagen i Rio de Janeiro. Även om Manuel Neuer själv hellre pratar om laget.

- Det kanske är långtråkigt att höra det, men för mig är det laget som är stjärnan, sade han tidigare i veckan enligt Der Tagesspiegel.

"Underordnar sig målet"

Samma inställning verkar härska i hela den tyska truppen, som är totalt fokuserad på att få slut på raden av hedersamma silver och brons i stora mästerskap.

- Jag tycker att vi har förbättrat oss när det gäller laganda sedan 2010. När man tittar på bänken och ser hur alla hjälper varandra, då märker man det, sade Neuer enligt Ruhr Nachrichten.

- Här härskar en positiv stämning. Ingen blir kränkt om han inte får spela, även om alla naturligtvis vill göra det. Men alla underordnar sig det stora målet.

Och för att nå målet har Neuer själv en nyckelroll.

Både som målvakt och libero.

Publicerad 2014-07-13 kl 07:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons