POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Neymar mot James Rodríguez — nu möts de

När vi har pratat klart om Neymars straff måste vi prata om James Rodríguez, 22.

Om ett mål, om en spelare som växt ut till VM:s kanske största spelare.

 

Colombia är klart för kvartsfinal mot Brasilien via 2—0 mot Uruguay — och spelaren som stack ut hade till och med den mest fotbollsokunnige fått kläm på.

James Rodríguez, han som gjorde båda målen. Han som får de flesta som följer sporten att le, att njuta, rent av skratta.

Det är ingen tillfällighet att förbundskaptenen José Pekermans colombianska kollektiv mosade det mesta i det sydamerikanska kvalet. Här finns det mesta; fart, teknik, uthållighet, rörlighet, struktur och spelaren som på några veckor spelat sig in bland den exklusiva skara som kan betraktas som världsstjärnor.

Man hamnar där om man gör som James Rodríguez.

Ett stycke fotbollskonst

Minut 28 på Maracanã:

Mittfältaren Abel Aguilar nickar fram. Rodríguez tar ned på bröstet, vänder medan han fixerar bollen, klipper till med vänstern — ribba in via Fernando Musleras fingertoppar.

Hans fjärde mål i turneringen — och ett stycke fotbollskonst. Det hade allt i fråga om teknik, tajming, balans, svårighetsgrad och precision. I klass med Robin van Persies nick mot Spanien.

Óscar Tábarez, Uruguays förbundskapten, sade det bäst efteråt:

- Det målet ska till 100 procent tillägnas han som gjorde det. Ett av de vackraste i VM. Jag har sett honom i några år. Han var 18 år när han kom till Argentina. Maradona, Messi, Suárez, James Rodríguez... de gör saker för att de har vissa, speciella egenskaper. Jag överdriver inte om jag säger att han är den bäste spelaren i VM. Fotbollen behöver spelare med hans egenskaper.

Rodríguez kontrade:

- Det är en stor ära att han sagt så. Jag vill bara bidra och hjälpa laget.

Leder skytteligan

Det fortsatte han med. När Rodríguez ändå var i farten prickade han in "femman" också. 2—0 fem minuter in i andra visade mer lagets än Rodríguez storhet. Från sida till sida drogs Uruguays försvar sönder. Pablo Armero skickade in bollen mot bortre stolpen där Juan Cuadrado nickade ned till James, som ska uttalas "Hamez".

Med fem mål leder Rodríguez skytteligan i VM.

- Han har varit fundamental i ett lag där vi har bra spelare på alla positioner. Han har stått för utomordentliga prestationer i VM, säger Pekerman.

- Under min långa tid som tränare har jag haft oerhört framstående spelare, men det som överraskar mig mest är att han inte har några problem att ta ansvar på planen och lösa svåra situationer trots att han är så ung. Han har allt som krävs för att bli en världsklasspelare och jag är inte överraskad.

Nu väntar Brasilien i kvartsfinalen, Colombias första i VM-historien, i Fortaleza på fredag. Ännu ett sydamerikanskt möte. Brasilien klarade ett starkt Chile med hjälp av ribban, stolpen och Neymars psyke.

Samma procedur nästa match, James?

Då är risken uppenbar att Brasilien får bryta lägret i Granja Comary i Teresópolis för den här gången.

- Jag känner ingen press, jag har följt dem noga, de spelar bra och har bra spelare. De måste också följa oss eftersom vi också har många bra spelare. Det kommer att bli en vacker match för alla.

- Vi måste gå in för att vinna, som vi alltid gör, säger James Rodríguez.

 

Publicerad 2014-06-29 kl 07:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå