Nigeria förbannade - Frankrike favoriserade av domarna?

VM 2014

Frankrike slog Nigeria med 2-0 i gårdagens åttondelsfinal, men idag ligger fokuset på domaren Mark Geiger från USA som inte gav ett rött kort till Matuidi.

Nigerias avgående förbundskapten Stephen Keshi kritiserade domarna i gårdagens förlust i åttondelsfinal mot Frankrike. Enligt The Guardian och 20 Minutes ansåg han att fransmännen fick starka fördelar.
- Domaren höll inte tillräckligt bra kvalitet och dömde till fördel för Frankrike.

- Jag är inte nöjd med domaren eftersom Onazi, vid två tillfällen, blev fult tacklad och inget gjordes av domaren.

Han undrade också varför det inte visades repriser på storbildsskärmen, samtidigt som John Obi Mikel påpekade att Olivier Giroud gav honom en armbåge som domaren såg, men endast gav en muntlig varning för.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps ansåg dock att Blaise Matuidis stämpling på den före detta Bodens BK-provspelaren Ogenyi Onazi i Nigeria inte var värt ett rött kort, utan att det gula kortet räckte.
- Domaren fattade rätt beslut.

Det är dock en trend som blir allt tydligare: Frankrike har haft flyt med domsluten i VM.

20 Minutes har samlat åtta avgörande domslut från Frankrikes VM-matcher, och kommit fram till att samtliga har gått Frankrikes väg. Tre av dem har varit korrekta domslut, nämligen Nigerias mål som blev avvinkat för offside, Antonio Valencias utvisning, och Johan Djourous nedrivning av Karim Benzema i straffområdet som blev straff.

Däremot diskuteras Wilson Palacios utvisning, Paul Pogbas eftersläng på Palacios som bara gav gult kort, Mamadou Sakhos armbåge som domaren missade, Matuidis stämpling som blev en varning, och Patrice Evras tydliga livtag om en nigeriansk spelare i straffområdet i gårdagens match.

Publicerad 2014-07-01 kl 13:25