POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

"Nu är det upp till oss"

Foto: AP

Belgiens "gyllene generation" kliver ikväll in i VM mot Algeriet med ett visst favorittryck på sig.

- Det här är det första VM-slutspelet för många av oss, säger kapten Vincent Kompany.

Belgiens förbundskapten Marc Wilmots upmanar lagets stora stjärna Eden Hazard att släppa handbromsen och visa vad han går för. Ikväll gör ett av VMs mest intressanta lag entré i mästerskapet - Belgien mot Algeriet i Belo Horizonte.

- Eden kan bli en av de fem bästa spelarna i världen. Han har allt han behöver, nu är det upp till honom att släppa på handbromsen och åka, säger förbundskapten Marc Wilmots inför öppningsmatchen.

- Han är 23 år och har redan visat vad han kan göra. Men det kommer han inte att kunna göra ensam. Alla, inklusive honom, måste offra sig för kollektivet. Jag har bytt ut Jag Jag Jag med Vi Vi Vi.

Belgien - med den gyllene generationen - har höga förväntningar på sig inför VM i Brasilien, både från den belgiska befolkningen och fotbollsvärlden i stort. 

- Vi har inte ens tagit det första steget ännu. Men vi är ett land med endast elva miljoner invånare så jag kommer inte att ångra någonting om det inte funkar.

Belgien har mer än en startelva från toppklubbarna i Premier League men få har erfarenhet från den stora VM-scenen.

- Det här är det första VM-slutspelet för många av oss men jag har varit en del av den här gruppen i tio år och vi kommer väldigt bra överens. Vad som än händer så blir det minnesvärt. För alla oss i Premier League är det ingen svårighet att göra den här övergången. Vi har känt varandra sedan ungdomstiden

Publicerad 2014-06-17 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå