Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Ny skandal för Frankrike: Benzemas agent örfilade och hotade journalister

Foto: SCANPIX

Karim Benzema efter kvartsfinalförlusten mot Tyskland.

Precis som efter VM 2010 och EM 2012 så lämnade Frankrike det här VM-mästerskapet med en bitter eftersmak. Den här gången var det Benzemas agent som ska ha knuffat, gett en örfil, och agerat hotfullt mot tre journalister från L'Équipe.

Vad som verkade vara ett på ytan lugnt VM-slutspel för Frankrike har nu fått en rejäl vändning. I dagens L'Équipe, Frankrikes största sporttidning, berättade tre av deras journalister att de hade blivit hotade, förolämpade, och attackerade av Karim Benzemas agent och vän Karim Djaziri under VM.

Anledningen ska ha varit att Djaziri ansåg att journalisterna inte bedömde Benzema på ett korrekt sätt och att de visade Real Madrid-anfallaren en bristande respekt i sina artiklar. Djaziri ska ha knuffat och agerat hotfullt, och det pratas även om en örfil.

Situationerna med journalisterna ska ha skett samma dag, men med några timmars mellanrum, den 17:e juni mellan matcherna mot Honduras och Schweiz, och L'Équipe har nu gjort en anmälan. De skriver att "Berörda parter har utnyttjat rätten att lämna in ett klagomål om hot, misshandel, och hindrande av yttrandefriheten", samt att de står bakom sina journalister. 

Under EM 2012 hoppade Samir Nasri på en journalist och blev då avstängd från landslaget i tre matcher. Benzemas roll i det hela är ännu oklart, och det finns inga rapporter om eventuell avstängning.

Publicerad 2014-07-09 kl 16:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons