POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Nya sammandrabbningar i Rio de Janeiro

Foto: AP

Molotov cocktails och distraktionsgranater användes mellan polis och demonstranter bara en dryg kilometer från Maracana där Argentina-Bosnien-Hercegovina spelades.

- Samma brutalitet hos polisen som vi sett det senaste året, säger en av demonstranterna. 

Mitt under pågående match mellan Argentina och Bosnien-Hercegovina på Maracana i Rio de Janeiro igår kväll drabbade polis och demonstranter samman bara en dryg kilometer från arenan. 

Demonstranterna ar på väg till Maracana och stoppades av polisen med hjälp av distraktionsgranater och tårgas. Enligt polisen attackerades de av Molotov cocktails.

- Vi kommer omedelbart att inleda en undersökning kring den här händelsen, säger Pedro Dantas, talesperson för säkerhetssekretariatet som överser all säkerhetspersonal på plats i Brasilien.

I ett meddelande senare under kvällen bekräftade Dantas att polis angripits med Molotov cocktails men inte om någon polis skadats. 

Demonstranterna, som var runt 200 personer, fortsätter att kritisera VM för de enorma kostnaderna och pekar också på den brasilianska polisens övervåld. 

- Vi ser ikväll samma brutalitet hos polisen som vi sett det senaste året, därför måste vi fortsätta att demonstrera, säger den 23-åriga studenten Karen Rodriguez.

Publicerad 2014-06-16 kl 10:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå