POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

NYA VINKELN: Se bettet som stänger av Suarez

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nio matcher och avstängd från all fotboll i fyra månader blev domen för Luis Suarez efter bitattacken med Giorgio Chiellini. Se de helt nya bilderna från BBC på attacken.

Det var med kvarten kvar av den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien, precis före Diego Godíns 1-0-mål, som händelsen ägde rum. Luis Suarez hamnade i en närkamp med Juventusbacken Giorgio Chiellini, och efteråt föll båda till marken. Italienaren med smärtor i axeln, och Suarez som hade ont i ena tandraden. Av reprisbilderna att döma såg det ut som att Suarez bokstavligen satte tänderna i sin motspelare.

Det är inte första gången Luiz Suarez skapar rubriker efter att ha bitit en motståndare. 2010 stängdes han, då i Ajax, av i sju matcher efter att ha bitit Ottman Bakkal. I april förra året stängdes han av tio matcher efter ett bett mot Chelseaförsvararen Branislav Ivanovic. 

Fifas regelverk gör gällande att en spelare kan max stängas av 24 matcher. Den längsta utdömda avstängningen, före dagens avstängning, för en förseelse under ett VM är åtta matcher. Det drabbade Italiens Mauro Tassotti efter att han brutit näsan på Spaniens Luis Enrique med en armbåge i USA 1994.

Publicerad 2014-06-26 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå