POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

"Omöjligt att punktmarkera Messi"

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Bosniens förbundskapten Safet Susic funderade på att ligga supertätt på Lionel Messi men kände inte att det var rättvist mot sina egna spelare.

- Jag ville inte tvinga en spelare till en varning eller till och med en utvisning, säger Susic. 

Det blev till slut den stora stjärnan Lionel Messi som avgjorde mötet mellan Argentina och Bosnien-Hercegovina inatt. Barcelonas forward drev upp bollen i anfall och kunde efter ett snyggt väggspel ta sig till skottläge och avlossa vänstern. 

Bosniens förbundskapten Safet Susic visste vilket hot Messi utgjorde i matchen men vågade helt enkelt inte punkmarkera Argentinas stora stjärna. 

- Det är svårt att spela mot Messi eller en spelare som honom. Först tänkte jag att punktmarkera honom men det är omöjligt att göra det. Jag ville inte tvinga någon att kanske varnas eller till och med visas ut, sa Susic efter 1-2-förlusten inatt.

- Jag gav honom lite frihet istället och sa till mina spelare att pressa bollen och inte dra på oss massa frisparkar. Om han inte dribblar så assisterar han sina lagkamrater. Vi vet att det finns matcher där han gör tre eller fyra mål.

Trots förlusten på Maracana var Susic långt ifrån nedstämd. Det är matcherna mot Nigeria och Iran som blir avgörande. 

- Vi har två matcher kvar att spela och jag har sagt till mina spelare att det här inte var nyckelmatchen. Vi hade råd att förlora men inte med någon stor marginal. Och det är vad vi har åstadkommit. Våra utmanare om andraplatsen i gruppen är Iran och Nigeria. Kanske behöver vi sex poäng från de matcherna men om Argentina vinner alla tre matcher så kan fyra räcka. 

Publicerad 2014-06-16 kl 05:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå