POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Pavey: "Står det 2-0 i halvtid vinner England VM"

Foto: Scanpix

Kenny Pavey.

Kenny Pavey, 34, har bytt pubens skrål mot hemmets vrå.

När England möter Italien i kväll kommer han ändå att sväva mellan pessimism och hybris.

– Om vi leder med 2-0 i halvtid så kommer vi att vinna VM! säger engelsmannen till Fotbollskanalen.

Var fjärde sommar krampar England ihop. Efter år av hybris, krossade drömmar och resten av världens hånfulla dissar (i den ordningen) verkar det engelska självförtroendet ha krympt. Istället är det med pessimism som tabloiderna och morgontidningarna blickar fram mot VM i Brasilien.

Så verkar även vara fallet med Kenny Pavey. När Fotbollskanalen pratar med AIK:s engelsman, för stunden ute och promenerar med lagkamraten Kenny Stamatopolous, diskuteras det nya England.

– Vi snackar om att det bara är en bonus att gå långt, eftersom man inte har några förväntningar på att vinna det. Men når vi kvartsfinal så kommer man att börja tänka... "vänta lite", du vet, säger Pavey.

Betyder det att du har lärt dig att släppa hybrisen och blivit en pessimist?

– Det är fortfarande några timmar kvar till avspark. Om vi leder med 2-0 i halvtid så kommer vi att vinna VM! Det är så man känner, säger han och garvar.

Rent kvalitetsmässigt. Hur långt kan det här laget gå?

– Det är svårt med de här mästerskapen. Om man tar sig vidare från gruppen kan allt hända. Straffläggningarna och domarbesluten i den här. Allt kan egentligen hända. Vi har många orädda, unga spelare.

– Jag tror det slutar 2-1 till England efter mål av Daniel sturridge och Leighton Baines.

Han kommer inte kunna se matchen på puben som förr i tiden, den nu 34-årige mittfältaren har ju träning i morgon, och erkänner att nervositeten lär växa när det börjar närma sig avspark.

Det här är andra gången som Kenny Pavey får se en lagkamrat hoppa på flyget till VM. Han berättar hur galet det var att se "good old Derek", som i Boateng, stå och skoja med Ronaldinho och gänget i sommaren 2006. Den här gången är det Costa Ricas Celso Borges som har åkt.

– Jag pratade med honom i går och önskade lycka till Han ser fram emot det jättemycket, och jag med. För oss spelare är det trevligt att se en lagkamrat delta i det största vi har i den här sporten.

Vad gör du om han avgör mot England?

– Jag har sagt till honom att han får gärna göra hattrick - så länge England vinner med 4-3! Nej... Vad kan han göra, han måste vara professionell. Jag kommer bara inte att prata med honom resten av livet.

Publicerad 2014-06-14 kl 16:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå