POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Petad från VM-truppen efter att ha rökt vattenpipa

Foto: Scanpix

Ryaz Boudebouz och Vahid Halihodzic.

Algeriets förbundskapten Halilhodžić hittade en vattenpipa på ett spelarrum.

Tack var den upptäckten får den tidigare supertalangen Boudebouz inte komma med till sommarens VM.

För ett par-tre år sedan var Ryaz Boudebouz den franska motsvarigheten till en ung Ricardo Quaresma, det vill säga ett Youtubefenomen som aldrig lyckades få kontinuitet i sina prestationer. Han var dock uppskattad, och redan som 21-åring vann han priser som årets spelare i Algeriet.

Tanken var också att han skulle vara given i den här sommarens VM-trupp, med ett lag som består av bland annat Tottenhams Bentaleb och Valencias Feghouli, men Le Mag skriver om händelsen som förändrade landslagskarriären för Boudebouz. I februari 2013 fann förbunskaptenen Vahid Halilhodžić en vattenpipa på hotellrummet, som Boudebouz delade med den tidigare Fulham- och Millwallspelaren Hameur Bouazza.

Halilhodžić ansåg därför att spelarnas attityd var för dålig, och sedan dess har båda spelarna lämnats utanför de flesta landslagstrupper. Boudebouz, idag 24 år, såg i våras ut att få en benådning inför den här sommaren, men han blev i sista stund petad från VM-truppen.

Det är inte första gången Vahid Halilhodžić använder utslängningsmetoder. Den offensivt lagda, men attitydmässigt strikta, bosniern var tidigare tränare för Rennes. Vintern 2002/2003 upptäckte han att Anthony Réveillère spelade TV-spel för sent på kvällen, så Halilhodžić lånade direkt ut honom till Valencia. Detta var under samma period som 23-åringen Réveillère var på väg att etablera sig i den franska VM-truppen, och dessutom var en egen produkt och publikfavorit i Rennes. 

Det man får ge Halilhodžić är att det han saknar i sympati, väger han upp med en stilfull dansteknik.

Publicerad 2014-06-06 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå