POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Presidenten rasar mot Suarez dom: "En evig skam"

Uruguays president José Mujica rasar mot domen mot Luis Suárez. 
-En evig skam i VM-fotbollens historia, dundrade han dagen före åttondelsfinalen mot Colombia. 

Mujica sparade inte på krutet i sitt radiosända veckotal till nationen. -Vi tror att det här kommer att stå sig som ett av de värsta ögonblicken i fotbollens historia.

En evig skam i VM-fotbollens historia, sade Mujica, 79, och berättade också att han mött Suárez efter hans hemkomst till Uruguay på fredagen.

Internationella fotbollsförbundets hårda straff i fallet Suárez - avstängd i nio landskamper och från all fotboll i fyra månader plus 750 000 kronor i böter - ifrågasattes och kritiserades från många håll. Det internationella spelarfacket, Fifpro, tycker att straffet byggdes för mycket på känslor, och att beslutet togs för snabbt. 

"Fifpro tycker att alla berörda parter kan tjäna på att ha mer tid över för att ta bort känslor, reflektera och fastställa fakta på nytt med en mer lugn inställning", skrev organisationen i ett uttalande. 

Diego Armando Maradona, en spelare och person med liknande förmåga att bjuda på det kontroversiella som Suárez, ställde sig också på anfallarens sida. -Vem dödades av Suárez? Det här är fotboll, det är kontakt. De kan lika gärna sätta på honom handfängsel och skicka honom till Guantánamo direkt, sade han till tv i Venezuela och Argentina. 

Förövaren fick till och med några tröstande ord från offret. På sin hemsida skrev Giorgio Chiellini: 

"Jag tycker att straffet är överdrivet. Jag känner ingen glädje, revansch eller ilska mot Suárez för det som hände. Jag hoppas verkligen att han åtminstone kommer att tillåtas att bo nära sina lagkamrater under mästerskapet." 

Fifas generalsekreterare Jerome Valcke konstaterade också det uppenbara kring Suárez, i en intervju med AFP.

 -Han behöver söka professionell hjälp för att sluta bita spelare. Gå igenom en behandling. 

Trots att Suárez inte får spela fotboll igen förrän i slutet av oktober, tycks inte Barcelonas intresse ha svalnat. Däremot vill klubben ha vissa garantier. Enligt den spanska tidningen Marca vill Barcelona få in en klausul i kontraktet där det framgår vilka konsekvenser som väntar om han fortsätter bita motståndare. 

Även Real Madrid uppges vilja ha honom. Bedömare är också eniga om att Suárez marknadsvärde sjunkit rejält. 

Publicerad 2014-06-28 kl 01:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå