POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Puyol får äran att lämna över VM-bucklan - Barca-stjärnan valdes ut av Fifa

Foto: AP/Scanpix

Carles Puyol

Carles Puyol får representera Spanien vid VM-finalen, den förra Barcelonaspelaren har blivit utvald av Fifa för att lämna över VM-bucklan.

På Maracana Inför VM-finalen den 13 juli ska de regerande världsmästarna Spanien lämna över VM-bucklan som de fick lyfta i Sydafrika för fyra år sedan. Mannen som får äran att räcka över bucklan är Carles Puyol som blivit utvald av Fifa själva.

För fyra år sedan i Sydafrika var det Fabio Cannavaro som fick lämna över den prestigefyllda bucklan efter att Italien vunnit VM 2006.

Även om det är Fifa som valt Puyol rapporteras det att det Spanska fotbollsförbundet RFEF redan hade planerat att utse den förra Spanien och Barcelonaspelaren som sin kandidat.

Det sägs även att Del Bosque skulle tagit med Carles Puyol i sin VM-truppen om spelaren varit tillgänglig och skadefri. Men efter ett flertal skadeproblem valde Puyol efter den nyss avslutade ligasäsongen i Barcelona att lägga skorna på hyllan.

Puyol som varit en viktig del för det spanska landslaget med sina ledarskapskvalitéer var inbjuden av det spanska fotbollsförbundet att komma till landslagets bas i Cortiba efter 1-5 förlusten mot Holland. Men Puyol kunde inte resa vid tillfället och fick tacka nej till erbjudandet. 

Publicerad 2014-06-27 kl 12:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå