POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

"Revolution? Nej, detta är sport"

Foto: AP

BARCELONA. Holland krossade Spanien med 5-1 och lämnade den spanska förbundskaptenen utan ord

- Det är oförklarligt, jag är mållös, säger Del Bosque till TVE efter matchen.

Fyra år efter att Spanien besegrat Holland i VM-finalen fick holländarna revansch. I öppningsmatchen av grupp B blev Spanien totalt förnedrade av Holland med 5-1. Enligt den spanska förbundskaptenen kunde det dock slutat annorlunda om David Silva satt sin chans för 2-0 i första halvlek.

- Vi måste acceptera förlusten. Inte för att det rättfärdigar något men jag tror att vi kunde ha fått ett andra mål med Silvas läge. Men första halvlek slutade istället oavgjort, de gick för att döda matchen och de var bättre. De var bättre, men alla kämpade, alla.

Trots förlusten ser Del Bosque inte det som någon revolution och menar att man kommer fortsätta med samma spelfilosofi.

- Revolution? Nej, detta är sport. Jag hoppas att vi vet hur man förlorar precis som vi har lärt oss hur man vinner. Det måste sägas att även om vi gjorde misstag så fortsatte vi att kämpa. Det är lite vi kan göra, vi måste acceptera att den här matchen är över och vi måste vinna de två återstående matcherna.

Den spanska förbundskaptenen erkände dock att det fanns brister i det spanska försvaret som måste fixas inför matchen mot Chile.

- Det är oförklarligt, jag är mållös. Vi säkrade inte upp försvaret, men vi hanterade det bra ändå. Idag höll vi inte alls ihop och vi måste få saker på plats som vi borde ha haft för Van Persie och Robben.

Iker Casillas hade en av de sämre matcherna i sin karriär och har kritiserats hårt i Spanien efter förlusten. Men Del Bosque är tydlig med att förlusten inte är någon enskild spelares fel.

- Vi tänker inte leta efter någon att skylla på. Förlusten kom inte på grund av handlingarna från en spelare, än mindre Iker, det var hela lagets svaghet, säger Del Bosque till TVE efter matchen.

Publicerad 2014-06-14 kl 14:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå