POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Ronaldo: "Jag kan inte bära Portugal på mina axlar"

Cristiano Ronaldo har som vana att ösa in löjliga mängder mål i alla tänkbara sammanhang.

Förutom i fotbolls-VM.

- Jag kan göra skillnaden i några matcher, men jag kan inte bära laget på ryggen, säger han inför Tyskland—Portugal i Salvador.

En timme försenad kommer han in och sätter sig vid podiet i pressalen under Arena Fonte Nova, med en perfekt frisyr och ett allvarligt ansiktsuttryck. Världens bästa fotbollsspelare: Cristiano Ronaldo — redo för utmaningen det innebär att möta favorittippade Tyskland i sin första match i årets VM.

- För mig är det något som driver mig, jag är en person som gillar utmaningar. I alla turneringarna jag är med i vill jag göra mitt bästa, säger Real Madrid-stjärnan.

Han kan som sagt dra sitt strå, men ska tyskarna besegras är det laget Portugal som ska göra det, säger han.

- Tyskland är ett väldigt starkt lag. Men på planen behöver vi inte respektera det. Vi måste spela vårt spel.

Det är inte bara Lionel Messi som måste leverera något extraordinärt i ett fotbolls-VM för att verkligen konkurrera om titeln som den främste bollspelaren genom alla tider. Detsamma gäller rimligtvis Cristiano Ronaldo, även om han slipper jämförelserna med Diego Armando Maradona.

Två ynka små mål har Ronaldo petat dit under sina två tidigare VM-turneringar: ett i Tyskland 2006, på straff mot Iran, och ett i Portugals 7—0-kross av Nordkorea i Sydafrika 2010.

Men så resonerar inte 29-åringen från Madeira.

- Jag tycker inte jag behöver visa något för någon. Om vi tittar på min statistik och mitt cv så... jag har inga ord för att besvara den frågan. Vad jag måste göra är att fortsätta min karriär, som har varit väldigt bra så här långt.

Tyskarna genomförde sin sista träning före matchen vid ungefär samma klockslag som den ska spelas, det vill säga 13.00 lokal tid, när det är som varmast i Salvador.

- Jag tror att vi är väl förberedda för att klara klimatet, sade tyskarnas förbundskapten Joachim Löw.

Inga ursäkter alltså.

Sedan "Jogi" Löw tog över landslaget 2006 har Tyskland inte bara hyllats för sitt snabba, tekniska och raka spel — utan även tagit sig till minst semifinal i tre raka mästerskap, vilket resulterat i två medaljer (EM-silver 2008 och VM-brons 2010). Ett fantastiskt facit. För de flesta utom Tyskland.

Men Löw undvek att svara på alla frågor om huruvida det är nu eller aldrig för hans landslag, om huruvida han känner pressen eller ej.

- Om vi kan prestera kontinuerligt under hela turneringen, med mycket passion och engagemang, då tror jag att vi är ett lag som blir mycket svårslaget.

Publicerad 2014-06-16 kl 06:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå