POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Ronaldo ska skriva ny historia

Foto: AP

Tre raka tyska segrar mot Portugal i mästerskapssammanhang skrämmer inte världens bästa spelare.

- Det här kanske är året då vi förändrar historien, säger Ronaldo inför kvällens stormatch.

En av VMs starkast lysande stjärnor kliver ikväll in i VM för att göra avtryck. Cristiano Ronaldos väg fram till premiären mot Tyskland har kantats av besvärliga skador. Ett tag var det till och med osäkert om han skulle hinna bli helt frisk. Eller helt frisk verkar han aldrig vara. 

- Jag skulle vara den första spelare att säga till tränaren om jag inte kunde spela. Jag skulle aldrig äventyra hela karriären, inte ens för ett VM. Jag skulle älska om jag var 110 procent men jag är 100 procent och det räcker för att kunna hjälpa laget, förklarade Ronaldo under söndagen. 

I mångas ögon står Portugal och faller med sonen från Madeira och det är en skadeförföljd stjärna som ska bära sitt landslag i VM.

- Självklart hade jag önskat att jag inte hade smärtor men det är omöjligt. Jag tror inte att det har gått en enda dag utan smärta. 

Portugal har tre raka förluster mot Tyskand i mästerskapssammanhang - förlust med 1-3 i matchen om tredjepris i VM 2006, förlust i kvartsfinal i EM 2008 med 2-3 och med 0-1 i öppningsmatchen i EM 2012. Trots det ser Ronaldo på kvällens match med optimism. 

- Historien talar för Tyskland. Men Real har slagit München och det här kanske är året då vi förändrar historien. Det är en ny turnering med nya spelare. Vårt lag är bra, vi tror på oss själva. Jag personligen och hela laget är otroligt motiverade och vi vill njuta av den här turneringen.

Publicerad 2014-06-16 kl 05:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå