POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Rooney: "Jag vill vinna för laget, Ronaldo för sig själv"

Foto: AP

Wayne Rooney ska nå framgång med England genom en stark kollektiv insats och skickar en rejäl känga till gamla lagkamraten Cristiano Ronaldo.

Wayne Rooney är på plats i VM för att göra sitt livs mästerskap. Efter år av kritik och ifrågasättande och Paul Scholes kommentarer om att Rooney är på väg neråt i karriären är han fast besluten att visa publiken i VM - med hjälp av landslagets psykolog, Dr Steve Peters.

- Jag har pratat med honom ett par gånger och om man ser till vad han har åstadkommit i livet så är det helt fantastiskt. Han är otroligt bra och lätt att prata med, han kommer att vara till stor hjälp. Jag har satt för stor press på mig själv de senaste mästerskapen. Kanske är de så att ni media har satt för stor press på mig och at jag har svarat på den pressen. Den här gången har jag inte gjort det och jag kommer inte att göra det heller, säger Rooney till The Guardian. 

Om Rooney har lagt för mycket energi på att svara media under tidigare mästerskap är det bara fotbollen som gäller i Brasilien.

- Jag ska njuta av det. Jag har lärt mig att jag måste njuta av det här mästerskapet eftersom jag inte riktigt gjort det de senaste gångerna. Det har inte gått så bra och helt plötsligt ser man tillbaka på dem och inser att man inte njöt en enda gång. Den här gången ska jag njuta vad som än händer. Jag ska se till att jag får med mig positiva minnesbilder hem - det finns ingen anledning att vara med om man inte njuter av det. 

I Sydafrika för fyra år sedan saknade Rooney sin familj, något han lärt sig att hantera till VM i Brasilien. 

- Jag är äldre nu och de kommer hit senare. 

I Sydafrika var frustrationen uppenbar. Besvikelsen efter matchen mot Algeriet i VM i Kapstaden påverkade Rooney enormt. Han gick till attack mot fansen i direktsändning, något han ångrar idag.

- Det var dumt. Det förstår jag nu. Men det var frustrerande. Självklart ångrar jag det men det var i stridens hetta. Det hände och man går vidare. Jag kommer att göra mitt bästa för England och jag är säker på att fansen kommer att se det.

England och Rooney inledes VM i Manaus på lördag mot Italien. 

- De italienska försvararna som jag mött har en förmåga att läsa spelet väldigt bra. De står ofta rätt men om vi spelar i högt tempo kommer de att få problem. Den italienska ligan är inte i närheten av Premier League när det kommer till tempo. Kan vi ha ett högt tempo kan vi ge dem problem.

Rooney har aldrig gjort mål i ett VM-slutspel men bryr sig egentligen inte om att skriva in sig i historieböckerna, som exempelvis Cristiano Ronaldo.

- Jag är ingen spelare som behöver det som Ronaldo...han måste ha det och vi beundrar honom för det. För mig handlar det mer om att vinna som lag. 

Publicerad 2014-06-12 kl 08:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå