Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Scolari nöjd med Brasilien: "Vi slutade ju topp fyra"

Foto: AP

Ska Brasilien skämmas efter 1—10 i de två sista VM-matcherna?

Absolut inte, menar förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari.

- Vi var väldigt bra fram till semifinalen, säger han.

Brasilien lämnade VM på hemmaplan med svansen mellan benen och ofattbara 1—10 på de två sista matcherna.

Landslaget buades ut under och efter bronsmatchen mot Nederländerna i Brasília och lagkaptenen Thiago Silva bad folket om förlåtelse efteråt.

Framtiden för förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari, 65, är osäker även om Brasiliens tillträdande förbundsordförande Marco Polo Del Nero gav honom sitt fulla stöd så sent som inför matchen om tredje pris.

- Det är upp till ordföranden att besluta. Vi kommer att lämna en slutrapport och sedan låta honom analysera vad som behöver göras. Jag tänker inte diskutera det nu, sade Scolari efter 0—3 mot Nederländerna.

Brasilien släppte in 14 mål i turneringen vilket är fler än någon annan VM-nation sedan Belgien 1986, och flest någonsin för en värdnation.

"Väldigt bra"

Efter bronsmatchen meddelade målvakten Júlio César att VM i Brasilien blir hans sista men det lär krävas mer än ett byte mellan stolparna för att återupprätta självförtroendet i de bakre leden.

Scolari anser dock inte att Brasilien taktiskt halkat efter de bästa europeiska nationerna.

- Sade folk att Europa borde ändra på saker och ting när jag vann Confederations Cup? Det har inget med coacher att göra. Vårt lag hade en del svårigheter. Den här truppen var väldigt bra i Confederations Cup och och väldigt bra fram till semifinalen (i VM), sade han.

Förbundskaptenen var inför turneringen övertygad om att Brasilien kunde gå hela vägen, vilket han också sade i flera intervjuer.

"Hade varit slut"

Efteråt menade mästartränaren från 2002 att det hade varit omöjligt att säga något annat.

- 2002 sade jag att vi skulle vara nöjda om vi slutade bland de fyra bästa — men det var i Korea och Japan. Nu är vi i Brasilien. Om jag hade sagt samma sak den här gången hade jag varit slut innan jag ens börjat. Jag ser det från den positiva sidan. Sedan vi blev världsmästare 2002 är det här första gången som vi har slutat topp fyra, sade Scolari.

65-åringen menar att han byggt en stabil grund för framtiden och att Brasilien kommer att ha ett starkt lag i VM i Ryssland.

Bara fem spelare i den nuvarande landslagstruppen är dock fortfarande under 30 år 2018: Oscar, Paulinho, Willian, Bernard och Neymar.

Publicerad 2014-07-13 kl 16:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons