POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Skadade Ribéry spelar VM: ”Inget nytt”

Foto: TT

Ballon d'Or-trean Franck Ribéry har haft ryggsmärtor i snart två månaders tid. Det ska dock inte vara någon fara för VM, även om han kan börja turneringen med sämre förutsättningar.

Igår släppte France Télévisions uppgifter om att Ribérys redan kända ryggsmärtor var så pass allvarliga att Deschamps skulle lyfta bort honom från VM-truppen. Efter landskampen mot Paraguay dementerade Deschamps de uppgifterna, och när han idag lämnar in sin slutgiltiga 23-mannatrupp så kommer landslagets storstjärna Ribéry att finnas med.

Enligt Le Monde sa Deschamps att det inte fanns något nytt att rapportera, utan att situationen var som de hade förväntat sig. Ribéry hade tidigare under dagen varit i Paris för läkarundersökning.

Även Benzema dras med skadeproblem som gör att han och Ribéry förmodligen inte är formtoppade till VM-premiären den 15:e juni. I deras frånvaro var det Valbuena, Giroud, och Rémy som fick starta i anfallslinjen i gårdagens träningslandskamp mot Paraguay.

Frankrike dominerade mot Paraguay, med bland annat 71 procent i bollinnehav, men var ineffektivt. Inhopparen Griezmann gjorde Frankrikes mål, med ett mål som expertkommentatorn Arsène Wenger liknande vid en Robert Pirès-aktion, innan Paraguay fick in en kvittering på ett frisparksinlägg i den 89:e matchminuten. Evra, Valbuena, och targetstarka Giroud var några av de spelarna som fick beröm, trots ineffektiviteten hos de franska offensiva spelarna.

Innan VM-premiären mot Honduras den 15:e juni så spelar Frankrike en sista träningslandskamp mot Jamaica nu på söndag. Deschamps hoppas då att Ribéry åtminstone ska göra ett inhopp.

Publicerad 2014-06-02 kl 17:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå