POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Skadeproblem i Frankrike: Grenier bör missa VM, Ribéry tveksam

Foto: TT

Benzema, Varane, Ribéry, Grenier – det franska landslaget dras med flera svåra skador i sin VM-trupp. Grenier verkar nästan säker på att missa VM, och Ribérys besked kommer inom de närmaste dagarna.

Clément Grenier hade en svag säsong i Lyon, men hans fina passningsspel och frisparksfot gjorde honom ändå given i en fransk VM-trupp som första mittfältsreserv och vice-Cabaye.

Dessvärre har han haft en ljumskskada under de senaste tre månaderna, och den skadan slog han återigen upp på gårdagens träning.

L'Équipe skriver nu att Grenier med största sannolikhet missar VM, även om de väntar in resultatet från magnetröntgen innan de tar ett besked. Det är en tung situation för Deschamps och de dåliga nyheterna tar inte slut där. Landslaget väntar även in för att se hur Ribérys ryggsmärtor utvecklar sig.

Rapporterna om Ribéry har förändrats för var dag, men i helgen pratade Canal+ om att Ribéry och Deschamps har kommit överens om en plan: om Ribéry inte kan spela nu på söndag mot Jamaica, då får han inte följa med till VM.

Så pass ihållande har ryggsmärtorna varit, även om landslagskamraterna och Deschamps har varit positiva kring Ribérys medverkan i VM.

Så länge skadorna har blivit bekräftade av läkare så har varje landslag möjligheten att göra så många förändringar som krävs innan sitt lands VM-premiär.

De spelarna som är uttagna som reserver är Perrin, Trémoulinas, Gonalons, Schneiderlin, Cabella, och Lacazette. De hetaste alternativen till att ersätta de två skadade spelarna är Schneiderlin, Lacazette, och Cabella.

Publicerad 2014-06-06 kl 12:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå