Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Skänker VM-bonusarna till Gaza

Foto: AP

Algeriets VM-spelare hyllas redan som hjältar på hemmaplan. Nu har de bestämt sig för att skänka sina VM-bonusar till folket i Gaza. 

- De behöver den mer än vi, säger lagets stjärnforward Islam Slimani.

Algeriet gav Tyskland en rejäl match i åttondelsfinalen men fick till slut ge sig i förlängningen efter två mål av Andre Schurrle och Mesut Özil. Men hemma i Algeriet hyllas VM-spelarna som nationalhjältar och ikonstatusen lär inte bli mindre efter det solidariska beslutet att skänka sina VM-bonusar till folket i Gaza. 

- De behöver den mer än vi, säger lagets forward Islam Slimani enligt maisfutebol.pt.

Detta samtidigt som Kamerun, Nigeria och Ghana skakas av storbråk angtående sina bonusar och flera av spelarna hotat med att strejka och bojkotta VM-matcher för pengarnas skull.

Algeriets VM-bonus för avancemang till åttondelsfinal hamnar någonstans runt 60 miljoner kronor men hur stor del av den summan som spelarna får är inte bekräftat.

Journalisten Maher Mezahi som bland annat skriver för Al Jazeera och ESPN ställer sig tveksam till den portugisiska källans trovärdighet med tanke på att varken algerisk press eller fotbollsförbundet kommenterat eller skrivit om nyheten.

Publicerad 2014-07-03 kl 07:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons