POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Sluttjatat efter Messis premiärmål

Foto: AP

Det gjordes totalt 49 mål i VM:s första gruppspelsomgång. Lionel Messis 2-0 mot Bosnien-Hercegovina var på ett sätt kanske det mest betydelsefulla. Nu slipper han och övriga argentinare tjatet om måltorka.

Det är knappast någon hemlighet att det vilar ett tungt tryck på Lionel Messis axlar i fotbolls-VM i Brasilien. Det är Barcelona-stjärnan med nummer 10 på ryggen som ska upprepa vad Diego Maradona gjorde i VM 1986, då Argentina vann sitt senaste guld.

Hemma i Argentina spekuleras det redan om en final mot Brasilien, men sedan några dagar tillbaka snackas det däremot inte längre om Messis åttaåriga måltorka i VM-sammanhang.

Messis vilda jubel efter söndagens vackra fullträff mot Bosnien sade rätt mycket om vad målet betydde för honom.

Snackade dagen efter

Kvällen efter matchen överraskade 26-åringen från Rosario dessutom med att sätta sig vid presskonferenspodiet på lagets träningsanläggning utanför Belo Horizonte.

Hade Messi gjort det om han gått mållös i premiären?

Knappast.

Men i stället för att tvingas svara på fler frågor om varför VM-målen inte kommer, kunde argentinska medier nu rapportera hem om en leende och nöjd världsstjärna.

- Det var viktigt (att jag gjorde mål), för både laget och mig. Saker hade tidigare inte gått som jag ville. Jag firade så eftersom det utökade ledningen och eftersom det hade gått lång tid sedan mitt senaste mål i ett VM, sade Messi.

"Kommer bli bättre"

Messi vill dock se bättre spel från både sig själv och Argentina framöver.

- Bäst hittills har Holland och Tyskland varit, men man kan inte dra slutsatser på så kort tid. Vi kommer att bli bättre i kommande matcher. En förstamatch är inte enkel, men vi vann. Och vi närmar oss den fotboll som vi vill spela för att kvalificera oss för åttondelsfinal.

På onsdagen fortsatte det argentinska landslaget uppladdningen inför lördagens match mot Iran. I stekande förmiddagssol tränade Messi & co på Atlético Mineiros anläggning Cidade do Galo, belägen bara någon mil från matcharenan Mineirão.

Det gigantiska mediauppbådet som följer Argentina fick sedan hålla till godo med truppens bottenskrap på presskonferensen, där reservmålvakterna Mariano Andújar och Augustín Orión var de enda som svarade på frågor.

Lionel Messi?

Han kan mycket väl ha hunnit göra fler VM-mål innan han snackar nästa gång.

 

Publicerad 2014-06-18 kl 17:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå