POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Spanska stjärnan ska ha hotat reporter: "Skulle skära huvudet av mig"

Foto: Scanpix

Den spanske stjärnan Jordi Alba har hamnat i rejält blåsväder. Enligt flera spanska medier ska vänsterbacken ha hotat en utsänd radiojournalist.

- Han sade att han skulle "skära huvudet av mig", säger Javier Matallanas.

Den regerande världsmästarnationen Spanien svarade för ett fiaskobetonat VM i Brasilien, och lyckades inte ens ta sig förbi gruppspelsfasen. Bland spelarna har det förstås varit sura miner den senaste veckan, men ingen i truppen har gått så långt som Barcelonas vänsterback Jordi Alba påstås ha gjort. Enligt vad flera medier uppger ska han ha riktat något slags hot mot en reporter från radiostationen Onda Cero efter gruppspelsavslutningen på måndagskvällen.

Spanjorerna hade just lyckats besegra Australien med 3-0, men Alba var inte intresserad av att samtala med någon journalist i den mixade zonen. Istället ska han ha vänt sig till Javier Matallanas med vad denne uppfattade som obehagliga uttalanden.

- Jordi Alba passerade förbi mig tillsammans med Sergio Busquets, och så sade han plötsligt: "Nästa gång jag ser dig ska jag skära huvudet av dig", säger Matallanas.

När Matallanas stått svarslös ska Alba ha fortsatt:

– Ja, ja. Nästa gång ... Jag varnar dig.

Flera andra journalister står bakom Matallanas beskrivning av händelseförloppet, och såväl tidningarna AS som The Guardian som sajten Goal.com och Javier Matallanas egen radiostation har rapporterat om saken.

Exakt vad som ligger bakom intermezzot verkar dock hittills ganska oklart.

- Jag har ingen aning om varför han (Alba) uttryckte sig som han gjorde. Jag har inte skrivit eller sagt något negativt om honom, säger Matallanas.

Publicerad 2014-06-24 kl 02:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå