POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Sprickan i Argentina - stjärnorna uppges gå emot sin tränare

Tre poäng i premiären, ledning i gruppen och en massiv supporterinvasion som får VM att kännas som hemma. Allt borde vara frid och fröjd i Argentinas landslag. Men landets journalister anar en intern konflikt om spelsystemet. 

Efter Argentinas premiärseger mot Bosnien-Hercegovina erkände förbundskapten Alejandro Sabella att det var ett taktiskt misstag att inleda matchen med en defensiv 5-3-2-uppställning. I paus ändrade han till lagets mer invanda 4-3-3, det argentinska spelet blev bättre, matchen vanns med 2-1 - och frågan var därmed utagerad?

Inte riktigt. På Argentinas träningsanläggning Cidade do Galo utanför Belo Horizonte har lagets spelsystem ältats hela veckan. Är det så att Sabella egentligen vill en sak och spelarna en annan? Var det spelarna som fick förbundskaptenen att ändra till en mer offensiv taktik i paus?
Spelare efter spelare har fått dementera att så är fallet.

-Vi hamnade långt bak i planen och han lade märke till det, sade Lionel Messi.

- Han är en intelligent tränare och ändrade fortsättningen på matchen, sade reservmålvakten Mariano Andújar.

- Relationen (med Sabella) är mycket bra, den fortsätter vara perfekt ända sedan första dagen, sade Rodrigo Palacio.

Flera spelare har ändå uttryckt en tydlig önskan att fortsätta spela 4-3-3, och med tanke på hur det såg ut i premiären finns ingenting som talar för någonting annat i lördagens match mot Iran på Mineirão.

- Grundidén har laget redan, den är 4-3-3 och det är så vi har spelat i majoriteten av matcherna. Sedan är möjligheten att kunna ändra system viktig, att tränaren kan ändra och spelarna direkt ved vad de ska göra, sade Andújar.

Gruppfavorit Argentina har inför de två avslutande gruppspelsmatcherna redan skaffat sig ett drömläge för att vinna fotbolls-VM:s grupp F. Totalt fyra poäng i matcherna mot Iran och Nigeria räcker garanterat för att sluta etta i gruppen, och Argentina kan precis som i Bosnien-matchen på Maracanã räkna med ett enormt publikstöd.

- Klart att vi är favoriter i gruppen, det behöver inte ens sägas. Men vi måste visa det på planen också. Det räcker att titta på Belgiens match (mot Algeriet), eller Brasiliens (mot Mexiko), sade Andújar.

Publicerad 2014-06-19 kl 15:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå