POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Strategin från Sturridge: "Mamma sade att jag skulle mosa dem"

Foto: Scanpix

Man ska göra som mamma säger.

Lyssna på Daniel Sturridge. Han gjorde det inför matchen mot Italien.

- Hon sade åt mig att gå ut och mosa dem, säger anfallaren.

Sturridge, 24, gjorde som han blev tillsagd sedan han gratulerat sin mamma på födelsedagen i söndags. Han skickade in kvitteringen i 1—2-förlusten i Manaus.

På måndagens presskonferens, på Ucras militärbas alldeles bredvid Sockertoppen, berättade han om samtalet. Livligt, detaljerat, personligt och gärna kryddat med några skratt. Sturridge tillhör de få fotbollsspelare på den här nivån som har något att säga bortom det självklara, plattityderna, flosklerna.

Och gärna gör det.

Han sticker ut.

Vinna eller försvinna

Om några dagar möter England Uruguay på Itaquera i Sao Paulo och mycket talar för att det är vinna eller försvinna de 90 minuterna kommer att handla om.

- Vi behöver minst fyra poäng för att kunna gå vidare, men jag har lärt mig från Liverpool att man inte kan förlita sig på vad andra gör. Det gäller att ta tillfället när det kommer.

- Det handlar inte om kärnfysik... alla vet vad som krävs.

- Varje match i VM är en final för mig. Jag ser fram emot den, jag är hungrig och vill gå ut och spela den nu, säger Sturridge.

Trots förlusten i Manaus visade Roy Hodgsons England kvalitéer som borde lova gott mot ett Uruguay som gick på en rejäl mina (1—3) mot Costa Rica.

- Du får inte alltid den utdelning spelet förtjänar. Men det är resultat det handlar om, inte prestationer. Du måste få ut matcher ur kroppen snabbt. Man kan inte hänga kvar vid förluster, man kan inte hänga kvar vid något som går emot dig i livet, man måste gå vidare. Fortsätter vi att spela som vi gjorde mot Italien kommer vi att få utdelning. Det vet vi.

Snack om Suárez

En stor del av presskonferensen handlade annars om klubbkompisen Luis Suárez. Spelar han? Eller är han fortfarande skadad? Daniel Sturridge matades med frågor i ämnet.

- Det får du fråga honom. Jag vill inte ge kommentarer om honom eller Uruguay. Jag är fullt fokuserad på vad vi ska göra.

- Jag är inte i ett sms-läge med honom just nu. Jag tror inte att Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson eller Raheem Sterling är det heller, inte någon i Liverpool, inte någon i England. Jag tror inte Luis vill tala om för alla hur han mår, men jag hoppas det är bra. Jag vill inte att någon spelare ska råka ut för skador.

- Och det handlar inte bara om Luis Suárez eller om (Edinson) Cavani utan om alla deras spelare. De ser nog på oss på samma sätt, det är inte den här eller den där spelaren. När allt kommer omkring är det ett lagspel.

Publicerad 2014-06-16 kl 19:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå