Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Suarez advokat rasar: "Domen är fascistisk och totalitär"

Foto: Scanpix

Luis Suarez och dotter.

Luis Suarez, 27, har stängts av från fotbollen i fyra månader.

Spelarens advokat rasar mot domen och kommer att överklaga till högre instans.

– Vi hoppas att de drar tillbaka den här tydligt drakoniska, totalitära och fascistiska sanktionen, säger Alejandro Balbi till Cope.

Fyra månader. Så hårt blev straffet efter att Luis Suarez bitit Giorgio Chiellini i axeln.

Domen överklagades, men Fifa slog ner vädjan. Nu tänker spelarens advokat Alejandro Balbi ta det vidare till CAS, idrottens skiljedomstol.

– Vi hoppas att de drar tillbaka den här tydligt drakoniska, totalitära och fascistiska sanktionen. En fotbollsspelares rätt att arbeta kränks och fotbollsvärlden borde vara oroliga över det. De nio (internationella) matcherna han stängs av kan tyckas överdrivet men faktumet att han inte kan gå på en match eller ens träna eller göra sitt jobb - det vi pratar om är obehagliga saker, säger Balbi till spanska radiostationen Cope.

– Luis har erkänt att han har gjort fel men vi har fått se att Fifa inte lägger någon vikt vid ursäklter. Det tar tid men till slut kommer vi att få rättvisa. Vi visste att Fifa skulle stå fast vid domen eftersom de är korporativister. Men vi kommer inte att sluta, vi tar det till Cas och kommer att utnyttja de juridiska möjligheter som finns.

Hårda ord.

På fredagen blev Luis Suarez klar för Barcelona.

Publicerad 2014-07-11 kl 16:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons