POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Suarez sjuka avstängningsstatistik: 34 matcher utan att ha fått rött kort

Här är dagens mest häpnadsväckande fakta: Sedan 2010 har Luis Suarez - det nya straffet inräknat - stängts av 34 matcher utan att ha tilldelats rött kort innan.

Det rör sig alltså om händelser som domaren har missat, men som vid granskningar i efterhand har visat sig så allvarliga att uruguayanen har stängts av under lång tid. 

Det är inte första gången Luis Suarez har blivit långtidsavstängd. Sedan 2010 har uruguayanen blivit avstängd 34 matcher utan att ha tilldelats rött kort innan. 2010 stängdes han, då i Ajax, av i sju matcher efter att ha bitit PSV Eindhovens Ottman Bakkal. I april förra året stängdes han av tio matcher efter ett bett mot Chelseaförsvararen Branislav Ivanovic.

– Det var frustrationen i kampens hetta som tog överhanden. Du reagerar på bråkdelen av en sekund och gör något som inte verkar som någon stor grej, men sen plötsligt blir det. Du är inte medveten om din egen reaktion eller följderna av den, sade Suarez i en intervju med Sports Illustrated före VM.

Suarez har också varit inblandad i andra kontroverser. För två år sedan stängdes han av i åtta matcher för rasistiska tillmälen mot Manchester United-backen Patrice Evra.

Publicerad 2014-06-26 kl 16:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå