POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Suarez stängs av från all fotboll i fyra månader - se stenhårda domen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nu har domen kommit mot Uruguays Luis Suárez efter bitattacken mot Giorgio Chiellini. 9 matcher stängs forwarden av. 

Idag kom domen från FIFAs disciplinkommitté angående Luis Suárez. Uruguayanen får nio matchers avstängning för Uruguays landslag för bettet mot Italiens Giorgio Chiellini och han får inte spela någon fotboll, träning inkluderat, över huvudtaget på fyra månader.

Det innebär att han blir borta från spel i nio matcher för Liverpool i höst, enligt The Telegraph, och han missar givetvis åttondelsfinalen mot Colombia nu på lördag.

- Spelaren Luis Suárez förbjuds att besöka någon arena där Uruguay spelar under tiden för sin nio matcher långa avstängning, säger FIFA i ett meddelande. 

Dessutom får han inte besöka någon arena alls under den fyra månader långa avstängningen. 

Det här är den längsta avstängningen som en spelare någonsin har fått i VM-sammanhang. 

- Luis Suárez ska också betala böter på 100 000 schweiziska franc (runt 800 000 kronor). 

- Den här typen av beteende tolereras inte på en fotbollsplan och speciellt inte på VM där miljoner ögon riktas mot stjärnorna på planen. Beslutet börjar gälla omedelbart, säger Claudio Sulser, ordförande för FIFAs disciplinkommitté. 

Det är inte första gången Luiz Suarez skapar rubriker efter att ha bitit en motståndare. 2010 stängdes han, då i Ajax, av i sju matcher efter att ha bitit Ottman Bakkal. I april förra året stängdes han av tio matcher efter ett bett mot Chelseaförsvararen Branislav Ivanovic. Frågan är om Fifa väger in det när man beslutar om en eventuell avstängning denna gång.

Fifas regelverk gör gällande att en spelare kan stängas av max 24 matcher. Fram tills i dag var den längsta utdömda avstängningen för en förseelse under ett VM åtta matcher. Det drabbade Italiens Mauro Tassotti efter att han brutit näsan på Spaniens Luis Enrique med en armbåge i USA 1994.

Uruguay och Luis Suárez kan överklaga domen.

Publicerad 2014-06-26 kl 15:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå