POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Sydkoreas förbundskapten: "Inte bra av oss"

Sydkoreas förbundskapten duckade inte för någon fråga. Men särskilt varierad i sina svar var han inte. 
-Det här var inte bra av oss, sade Hong Myung-Bo gång på gång efter 2-4 mot Algeriet i fotbolls-VM.

Hong Myung-Bo hann knappt sätta sig innan sydkoreanska medier gick till attack. Taktiska fel, underskattning och för dålig backlinje var bara några av ämnena som reportrarna i det trånga pressrummet vill ha svar på under söndagskvällen i Porto Alegre. 

Och förbundskaptenen svarade. Men han rundade ofta av sina meningar med någon form av, eller med liknande innebörd, som dessa ord: det här var inte bra av oss. Raden applicerade han på frågan om taktiska fel. -Vi hade analyserat Algeriet och kommit fram till att de här strategierna skulle fungera bra. Men resultatet blev inte vad vi hade hoppats på, så det var så klart inte bra, sade Myung-Bo.

Likaså om Sydkorea underskattade Algeriet. 

-Nej, det gjorde vi inte. Vi visste att de var ett bra lag, men resultatet talar för sig själv. Det här var ingen bra match av oss, sade han. 

Svaret om backlinjens spel på VM-arenan Beira-Rio blev inte mycket annorlunda.

 -I början av matchen var det försvaret som gav vika. Vi släppte in tre mål, och organisationsmässigt var det inte tillräckligt bra, sade han.

Det var först när frågorna handlade om fortsättningen i Brasilien som Hong Myung-Bo blev mer talför. 

-I den här matchen var vi inte så organiserade som vi kan vara. Det var inte heller mycket kommunikation mellan våra lagdelar, och det är viktigt för våra spelare att prata med varandra. Men jag tror att det var en bra erfarenhet för oss, något vi kan lära oss av. Vi kan inte få tillbaka målen vi släppte in, men vi måste tänka framåt, sade han. 

-Tidigare har vi gjort ganska bra ifrån oss, så vi måste titta framåt och förbereda oss för nästa match. I sista gruppspelsmatchen i São Paulo ställs Sydkorea mot Belgien, som redan är klart för åttondelsfinal. För att gå vidare krävs seger - annars är äventyret i Brasilien över.

 -Vi har inte tänkt så långt än. Men vi ska göra vårt bästa, vi kommer alltid fortsätta göra vårt bästa, sade Hong Myung-Bo.  

Publicerad 2014-06-23 kl 04:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå