POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Algeriet kan ta revansch på Tyskland - efter "tidernas skandal"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

För 32 år sedan skickade Västtyskland ut Algeriet från VM – med hjälp av påstått fusk. Nu kan nordafrikanerna äntligen få revansch, när de möter sin gamla baneman i åttondelsfinal.

Tack vare Islam Slimanis mål mot Ryssland tog sig Algeriet för första gången någonsin förbi gruppspelet i ett världsmästerskap. Vid tre tidigare turneringar har man försökt, och 1982 var det riktigt nära. Men den gången föll "ökenrävarna" offer för vad som efteråt kommit att benämnas som en av de största skandalerna i VM-historien.

För att lyckas gå vidare var Algeriet tvunget att förlita sig till att Västtyskland skulle ordna ett bra resultat mot Österrike, men så blev det definitivt inte. När tyskarna satt 1-0-målet slog grannländerna av på takten fullständigt. Resultatet innebar avancemang för båda parter, och det promenadtempo i vilket matchen spelades färdigt stämplades snabbt som farsartat.

Men nu har Algeriet möjlighet att utkräva en gruvlig hämnd, inte på Västtyskland förstås, eftersom den nationen upplöstes i och med Berlinmurens fall och återföreningen som följde, men väl på Tyskland.

Joachim Löws landslag blir nu nästa hinder för algerierna, efter det historiska avancemanget till åttondelen.

Värt att nämna i sammanhanget är att Fifa efter turneringen 1982 bestämde att de sista matcherna i varje grupp alltid ska gå av stapeln samtidigt, så att ingen ska kunna spela på resultat från någon annan match. Ett förfarande som använts sedan dess.

Publicerad 2014-06-27 kl 01:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå