POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Cahill om Van Basten-kopian: ”Det bästa i min karriär”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Holland hade precis tagit ledningen mot Australien. Då svarade Tim Cahill med en volleykanon – med stora likheter till Van Basten klassiska mål från EM-finalen 1988.
- Utan tvekan det bästa i min karriär, säger Tim Cahill till fifa.com.

Som en vessla gled Arjen Robben igenom Australiens försvar och satte dit 1-0 till Holland. Då trodde nog många att ”Socceroos” skulle få svårt att svara. Men Tim Cahill ville annat, direkt efter Robbens solomål drog han till med en riktig volleykanon. På en lång pass från Tim McGowan klippte han till direkt och via ribban gjorde han VM:s kanske snyggaste mål hittills.
- Det var ett fantastiskt mål och utan tvekan det bästa i min karriär. Jag kommer aldrig att glömma det, säger Tim Cahill till fifa.com.

Målet hade stora likheter med Marco Van Bastens fantastiska volleymål från EM-finalen 1988, då betydde målet avgörande 2-0 mot Sovjet. Den här gången betydde det 1-1 för Australien som pressade holländarna hårt. Till slut blev det bara en hedersam förlust men Tim Cahill menar ändå att världen nu fått upp ögonen för Australien.
- Vi är fortfarande ett ungt lag i fotbollsvärlden. Det är en ny era för australiensisk fotboll, och tack vare gårdagens match har vi förtjänat hela världens respekt, säger Cahill.

Publicerad 2014-06-19 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå