POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Colombia till kvartsfinal - efter Rodriguez show

Nästa

Avbryt
Försök igen

När vi har pratat klart om Neymars straff måste vi prata om James Rodríguez mål.
En av de främsta prestationerna i ett VM som redan bjudit på det mesta.

 

Colombia är klart för kvartsfinal mot Brasilien via 2—0 mot Uruguay — och spelaren som stack ut hade till och med den mest fotbollsokunnige fått kläm på.

James Rodríguez, han som gjorde båda målen.

Ett sårat och skadat Uruguay verkade ha fastnat någonstans i sina konspirationsteorier, i bitterheten kring alla turer runt Luis Suárez avstängning — den man unisont, från presidenten och nedåt, betraktar som ett justitiemord.

Vi fastnar inte i den diskussion, om rätt eller fel.

Däremot stod det väl klart ganska tidigt i åttondelsfinalen att inte ens en Suárez i toppform hade bitit på detta Colombia som mer och mer ser ut att ha vad som krävs för att spela VM-fotboll en bra bit in i juli.

Suárez saknades. Givetvis. Diego Forlán är inte den han en gång var.

Men hade det hjälpt?

Det får vi aldrig svar på, men gissningen är troligen inte.

Först i andra halvlek kom Uruguay upp ur skyttegravarna, men då var det för sent.

Har det mesta

Det är ingen tillfällighet att José Pekermans kollektiv mosade det mesta i det sydamerikanska kvalet. Här finns det mesta; fart, teknik, uthållighet, rörlighet, struktur och spelaren som på några veckor spelat sig in bland den exklusiva skara som kan betraktas som världsstjärnor. Man hamnar där om man gör så här.

Minut 28 på Maracanã:

Mittfältaren Abel Aguilar nickar fram. Rodríguez tar ned på bröstet, vänder medan han fixerar bollen, klipper till med vänstern — ribba in via Fernando Musleras fingertoppar.

Hans fjärde mål i turneringen — och ett stycke fotbollskonst. Det hade allt i fråga om teknik, tajming, balans, svårighetsgrad och precision. I klass med Robin van Persies nick mot Spanien.

Leder skytteligan

När Rodríguez ändå var i farten prickade han in "femman" också. 2—0 fem minuter in i andra visade mer lagets än Rodríguez storhet. Från sida till sida drogs Uruguays försvar sönder. Pablo Armero skickade in bollen mot bortre stolpen där Juan Cuadrado nickade ned till James, som om ni ska uttala det ska säga "Hamez".

Med fem mål leder Rodríguez skytteligan i VM.

Nu väntar Brasilien i kvartsfinalen, Colombias första i VM-historien, i Fortaleza på fredag. Ännu ett sydamerikanskt möte. Brasilien klarade ett starkt Chile med hjälp av ribban, stolpen och Neymars psyke.

Samma procedur nästa match, James?

Då är risken uppenbar att Brasilien får bryta lägret i Granja Comary i Teresópolis för den här gången.

 

Publicerad 2014-06-29 kl 00:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå