TV: Colombia vann högdramatiska gruppfinalen

VM 2014

Colombia är på väg mot den största VM-framgången sedan 1990. Mot Elfenbenskusten kom andra raka segern, sedan laget avgjort i andra halvlek. Matchen slutade 2—1.

1990 tog sig Colombia till åttondelsfinal, där det dock tog stopp mot Kamerun.

I det pågående mästerskapet i Brasilien har colombianerna imponerat i 3—0-triumfen mot Grekland och torsdagens segermatch mot Elfenbenskusten.

Det dröjde dock innan Colombias många supportrar på Estádio Nacional de Brasília fick anledning att jubla. Den första halvleken blev nämligen spelmässigt jämn, men mållös. Bästa chansen hade Teófilo Gutiérrez när han missade ett friläge efter en knapp halvtimme.

Efter paus blev det bättre fart på det colombianska anfallsspelet. Juan Cuadrado träffade ribban via Elfenbenskustens målvakt Boubacar Barry.

I den 64:e minuten bröt det stora jublet ut när James Rodríguez svarade för 1—0, målet innickat på hörna. Nio minuter senare var det dags igen. Snyggt frispelad av Pablo Armero rullade inhopparen Juan Quintero snyggt och prydligt in 2—0.

Elfenbenskusten fick tillbaka en smula hopp när Gervinho reducerade, men orkade inte riktigt med någon allvarlig slutforcering.

Klockan 24.00 svensk tid möts de andra två lagen i gruppen, Japan och Grekland.

Så här startar lagen:

Colombia: Ospina, Zapata, Yepes (c), Sanchez, Armero, Aguilar, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo, Zuniga.

Elfenbenskusten: Barry, Boka, Zokora, Tiote, Gervinho, Bony, Gradel, Aurier, Y Toure (c), Serey, Bamba.

Publicerad 2014-06-19 kl 19:56