POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Costa Rica vinner gruppen - Borges nära drömmål: "Vi kan bli bäst någonsin"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Given på Costa Ricas mittfält, gruppseger och nära ett drömmål mot England.

Celso Borges, 26, har aldrig varit bättre eller haft det roligare.

- Jag är tacksam för den här upplevelsen, säger han.

 

Borges följde upp två starka 90-minutersmatcher mot Uruguay och Italien med fina 78 minuter när Costa Rica vann grupp D tack vare 0—0 i Belo Horizonte. Skrällen var ett faktum.

Men AIK-stjärnan är inte överraskad.

- Vi har tålamod, vi pratar mycket med varandra, vi har ett lugn i vårt spel. Det är en god stämning i truppen och allt vi gör utanför planen får oss ännu mer sammansvetsade säger han.

- En annan viktigt faktor är att vi i stort sett har haft samma trupp i två år. Alla känner varandra väl och det gör att alla känner sig bekväma med varandra.

Njuter av VM

Nu väntar åttondelsfinal i Recife på söndag. En andraplats hade betytt spel på lördag i Rio de Janeiro. En dags extra vila gör gott.

- Det hjälper verkligen. Nu kan vi resa upp på fredag och får en dag till på oss att jobba och vila, säger Borges som pratar mycket om vikten av att njuta av stunden.

- VM är väldigt stort i Costa Rica och vi kom hit för att ha kul och njuta av mästerskapet.

Kan ni fortsätta njuta nu, när ni är i åttondelsfinal?

- Absolut! Vi har chansen att bli det bästa costaricanska laget hittills i VM. Då finns det inget bättre sätt än att njuta av det hela. Förhoppningsvis går det bra och vi kan uppnå vårt mål.

Det surras redan ordentligt i kretsarna kring Borges och AIK om att åtskilliga klubbar runt om i Europa fått upp ögonen för nummer 5 i VM:s största sensationslag.

Hur länge får AIK behålla honom?

Aldrig tidigare har så många följt ett VM via tv. Borges spelar inför en miljardpublik och knappast någon tränare eller klubbledare som letar efter en central mittfältare kan ha undgått hans lugna, smarta spel som navet på förbundskaptenen Jorge Luis Pintos mittfält. Hans delaktighet i hur Andrea Pirlo neutraliserades i 1—0-segern mot Italien är väldokumenterad.

Men om framtiden talar han tyst.

- Jag ska försöka hålla fokus på VM och sedan får vi se...

Snuvad av Foster

Borges, som står under kontrakt med AIK till och med säsongen 2015, slog knappt bort en boll mot England, innan han byttes ut mot Michael Barrantes med tolv minuter kvar.

Borges utnyttade också tillfället på den största scenen av dem alla att visa att även hyperfarliga frisparkar ingår i arsenalen. På Estádio Mineiraõ drog han till från 25 meter i första halvlek.

Bollen såg ut att smita in i krysset, men i sista stund fick Ben Foster upp en näve, tippade bollen till hörna via ribban och Borges snuvades på ett fantastiskt mål.

- Det var nära. Jag har tränat en hel del på frisparkar. Förr eller senare sitter bollen där. Jag får helt enkelt vänta på min chans.

Publicerad 2014-06-24 kl 21:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå