TV: Ecuador vänder mot Honduras - nya stjärnan gör succé

VM 2014

Enner Valencia klättrar upp i delat skytteligatopp efter sina två mål i vändningen mot Honduras. Ecuador är nu med i kampen om en plats i slutspelet.

Både Honduras och Ecuador förlorade sina matcher i den första gruppspelsomgången i grupp E. Nu möttes lagen i Curitiba. Honduras har varit med i två världsmästerskap tidigare, men har aldrig vunnit en VM-match. Ecuador har som bäst nått åttondelsfinal, där det blev förlust mot England i VM i Tyskland 2006.

Matchen inleddes med några halvchanser innan Enner Valencia spelades fri efter knappa 20 minuters spel. Anfallaren försökte spela bollen över målvakten men misslyckades att hålla den innanför målramen.

Istället var det Honduras som hittade målet först. Carlo Costly fick med sig bollen i djupled efter ett långt uppspel. Han drog till på halvvolley utan att tveka och satte 1-0 till Honduras.

Lagets första VM-mål på 32 år. Senast man gjorde mål var mot Nordirland 1982.

Ledningen blev dock kort. Några minuter senare letade sig ett skott hela vägen bort till den andra halvleken. Där dök Enner Valencia upp och rakade in 1-1. Det var hans andra mål i mästerskapet och han har nu nätat i sex matcher på raken.

I den andra halvleken utökade fixade Valencia ledningen när han prickade in 2-1.

Ecuadors seger innebär att gruppen ännu är öppen. Allt avgörs i sista omgången, även om Honduras har en rejäl uppförsbacke.
Publicerad 2014-06-21 kl 01:56