POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Efter knocken på Pereira - Spelarfacket anklagar Fifa för att ha misslyckats med att skydda spelaren

Nästa

Avbryt
Försök igen

Uruguays Alvaro Pereira blev rejält knockad av Raheem Sterlings knä under torsdagens match. Först låg han utslagen på planen men vägrade sedan att bli utbytt. Spelarfacket anklagar nu Fifa för att ha misslyckats med att skydda spelaren.

Det var i den 63:e minuten i mötet mellan England och Uruguay som sydamerikanernas Alvaro Pereira fick Raheem Sterlings knä i huvudet. Smällen tog hårt och Pereira blev liggandes utan att röra sig i en knapp minut. Oroliga spelare vinkade och skrek på läkarhjälp. Men efter en liten stund var Pereira på benen igen och ville spela vidare.

Läkarna hade signalerat för byte, men det vägrade Alvaro Pereira. Han blev vansinnig och skällde ut läkarna. Men spelaren fick sin vilja igenom och var snart tillbaka i spel igen.

Nu uppmanar internationella spelarfacket Fifa att göra en genomgående undersökning av deras rutiner vid situationer där en hjärnskakning kan vara förekommande. De menar att Fifa misslyckades med att skydda Alvaro Pereira och vill ha diskussioner och försäkran om att de kan garantera spelarnas säkerhet.

Fifas egna läkare har rätt att avslå lagläkarna och själva bestämma att en spelare måste bytas ut för sin egen säkerhet. Här menar spelarfacket att man misslyckades i situationen med Pereira.

Publicerad 2014-06-20 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå