POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Enda svenskan i VM-finalen: "Hoppas hålla Müller i handen"

Ingen Zlatan Ibrahimovic på planen, ingen Jonas Eriksson med visselpipan i högsta hugg. Men det finns faktiskt en svensk med när VM-finalen sparkar igång ikväll.
- Hoppas att jag får hålla Thomas Müller i handen, säger tioåriga Tindra Enocsson.

Det saknas blågula representanter under slutskedet av VM i Brasilien, även om några personer med svenskanknytning funnits med under turneringens gång. Men nu har både Celso Borges Costa Rica och Miiko Albornoz Chile blivit utslagna, samtidigt som Jonas Eriksson dömt färdigt för den här gången.

Något som innebär att ingen svensk längre är kvar i mästerskapet. Eller? Nej, faktum är att Tindra Enocsson, tio, inte ens gjort sin entré ännu, men det ska hon göra på söndagskvällen. Tillsammans med en grupp andra barn från olika länder har hon vunnit en tävling som gett henne tillträde hela vägen till innerplanen på den klassiska arenan Maaracana.

Tindra Enocson ska vara med och lotsa ut spelarna från båda lagen inför avspark, och även om hennes personliga favorit, brasilianaren Neymar, inte är med i finalen kryllar det ändå av storstjärnor i både Argentina och Tyskland.

Fotbollskanalen.se och TV4 har träffat Tindra Enocson och pratat om hennes förväntningar inför VM-finalen och hur det känns att resa till Brasilien från Sverige.

Publicerad 2014-07-13 kl 18:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå