POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Fansens hån mot misslyckade Suarez-reklamen - låtsas bli bitna

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Reklamkampanjen verkade nog toppen på förhand – men efter bitskandalen hånas det stora klädföretag som affischerat hela Rio de Janeiro med en Luis Suarez som visar tänderna.

På torsdagen fick den uruguayanske superstjärnan sin dom efter bettet på Giorgio Chiellini. Och sanktionerna var rekordhårda. Suarez stängs av i nio landskamper och får inte spela med Liverpool på fyra månader, vilket innebär att han missar de 13 inledande Premier League-omgångarna. Dessutom: Fifa förbjuder honom att ägna sig åt någon "fotbollsrelaterad verksamhet" överhuvudtaget vilket gör att han inte ens får träna under tiden.

Frågan är hur det blir med hans sponsorkontrakt, som varje säsong inbringar mångmiljonbelopp. Flera av Suarez samarbetspartners har hotat med att bryta med honom, bland annat ett spelbolag. Samtidigt står ett av världens största klädföretag, Adidas, bakom honom med en jättelik kampanj i VM-staden Rio de Janeiro.

Motivet föreställer Suarez med beslutsam blick, öppen mun - och blottade tandrader. Inte helt lyckat just nu kanske. Och på torsdagen ägnade sig många fotbollsfans åt att göra sig lustiga över reklamen genom att ta selfies framför bilden och låtsas att de höll på att bli bitna av 27-åringen.

Viktigt att påpeka: Uruguays fotbollförbund har bestämt sig för att överklaga domen mot Suarez, och inom kort ska frågan prövas i idrottens skiljedomstol, Cas.

Publicerad 2014-06-27 kl 02:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå