Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

TV: Fifa vägrar visa planstormaren - då levererade basketsuperstjärnan bilderna

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fifa gjorde som de brukar, lät bli att visa planstormaren. Men bilderna levererades till världen ändå - av NBA-stjärnan LeBron James.

I hemlandet USA har LeBron James varit i händelsernas centrum den sista tiden efter turbulens kring ett klubbyte. Och under VM-finalen i fotboll där han var på plats hamnade han återigen i fokus, även om hans eget kamerafokus kanske kunde varit bättre.

I andra halvlek mellan Tyskland och Argentina klippte TV-produktionen plötsligt till en vy över Maracanastadion istället för att visa planen. Det berodde på att en person ur publiken tagit sig in på innerplan och jagades av vakter. Fifa har för vana att inte visa liknande händelser för TV-publiken och det här var inget undantag.

Planstormaren infångades och bars av planen så att publiken på plats kunde läsa meddelandet på hans mage och bröst där det såg ut att stå, "Natural born prankster" - ungefär "född till att göra hyss".

Men, hur mycket Fifa än önskar att bilderna inte ska komma ut så gjorde de det såklart. och de kom alltså från ett lite oväntat håll, nämligen från basketsuperstjärnan LeBron James som var snabbt uppe med mobilen och postade en liten filmsnutt på händelsen på sitt instagramkonto.

Efter händelserna kom uppgifter om att det var youtubekändisen Vitaly Zdorovetskiy som sprang in på planen - och Zdorovetskiy twittrade dagen innan amtch om att "vi ses på TV i morgon"

Publicerad 2014-07-13 kl 23:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons