POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Förkortade nationalsånger skapar mäktig inramning

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

90 sekunder. Så länge får en nationalsång spelas enligt Fifas regler. Det gör att flera länders hymner bryts i förtid. Genom det har Fifa ofrivilligt skapat några av VM:s mäktigaste ögonblick.

Fifa har satt en tidsgräns på ländernas nationalsånger i VM. 90 sekunder får hymnen spelas, sedan avbryts den. Många länders nationalsånger är längre än så och blir alltså avbrutna i förväg. Men på flera av de sydamerikanska lagens matcher har fansen och spelarna fortsatt att sjunga, utan musik. Fifa har utan att mena det skapat några av VM:s mäktigaste ögonblick när en hel arena stämmer upp i nationalsången.

I öppningsmatchen mellan Brasilien och Kroatien rördes Dani Alves och Julio Cesar till tårar av fansen mäktiga sång (se klippet ovan).
- Reaktionen från fansen under nationalsångerna har varit fantastiskt, det för oss närmare, säger Neymar enligt Sportbladet.

Neymar bröt själv ut i tårar under nationalsången i mötet med Mexiko.

David Luiz lyfter också andra fans än de egna.
- Det är vackert när vi sjunger med våra fans men, och nu pratar jag för mig själv: Det är också vackert att se att de andra länderna är stolta över sitt ursprung.

Publicerad 2014-06-21 kl 11:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå