TV: Frankrike krossade Schweiz i galen målfest

VM 2014

Frankrike bjöd på ren propagandafotboll under stora delar av matchen mot Schweiz. Det blev 5—2 och då missade fransmännen också en straff och flera andra klara målchanser.

Delar av publiken i Salvador hade just börjat vissla, Frankrikes bollrullande i sidled var inte uppskattat under den första kvarten.

Då small det — två gånger dessutom.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps valde att satsa på Olivier Giroud i startelvan den här gången för att få mer tyngd och bättre huvudspel i anfallen.

Det visade sig vara ett klokt taktiskt drag.

I den 17:e minuten nickade nämligen Arsenalanfallaren in 1—0 på en hörna. Giroud hade dessförinnan med en hög spark träffat Steve von Bergen så illa i ansiktet att den schweiziske försvararen tvingades att avbryta matchen. Giroud kom undan den situationen utan att få någon varning.

Blott 66 sekunder efter ledningsmålet small det igen.

Schweizarna blev av med bollen direkt efter avspark och Blaise Matuidi rann i genom och satte 2—0.

Frankrike hade dessutom ett gyllene läge att göra 3—0 när laget tilldömdes en straff i den 31:a minuten. Karim Benzema blev fälld och tog hand om straffen själv. Schweiz målvakt Diego Benaglio räddade och returen från Yohan Cabaye träffade ribban. Ett tredje franskt mål skulle dock komma innan första halvlek var över. I en blixtsnabb kontring efter en schweizisk hörna frispelade Giroud Mathieu Valbuena, som enkelt slog in 3—0.

Fransmännen inledde sedan den andra halvleken lite avvaktande innan inhopparen Paul Pogba hittade Karim Benzema som gjorde 4—0 i den 67:e minuten och fem minuter senare var det dags igen. Moussa Sissoko blev Frankrikes femte målskytt.

Schweiz visade ändå moral under slutdelen av matchen och siffrorna putsades till efter mål av Blerim Dzemali och Granit Xhaka.

Frankrike: Lloris-Debuchy, Varane, Sakho, Evra-Cabaye, Sissoko, Matuidi-Valbuena, Giroud, Benzema.

Schweiz: Benaglio, Lichtsteiner, Von Bergen, Inler (c), Seferovic, Xhaka, Behrami, Rodriguez, Mehmedi, Djourou, Shaqiri

Publicerad 2014-06-20 kl 22:31