Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

TV: Genidraget från van Gaal - bytte målvakt före straffläggningen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Vilket genidrag av Louis van Gaal. Efter två förlängningskvartar fattade den holländske tränaren ett ovanligt beslut: Att byta målvakt inför straffläggningen. Inhopparen Tim Krul briljerade, och tog Holland till semifinal.

Det var knappast någon optimal situation som uppstod för det orangefärgade laget efter att Costa Rica pressat fram både förlängning och straffsparkar. Mellan stolparna hade Holland Ajax-keepern Jasper Cillessen som aldrig räddat någon straffspark på seniornivå inom proffsfotbollen.

Samtidigt kunde Costa Rica stoltsera med Keylor Navas i sin bur. Levantespelaren som hört till hela VM:s största överraskningar under turneringen.

Då bestämde sig Louis van Gaal för ett byte i sista stund. Cillessen klev av, och in kom istället Tim Krul. Inte heller han är någon straffspecialist med två räddningar på 20 försök under sin tid i Newcastle och Premier League.

Men den här gången var han glödhet. Först räddade Krul Bryan Ruiz skott och sedan styrde han även undan veteranen Míchael Umañas försök i den fjärde straffrundan. Därmed var Holland klart för semifinal mot Argentina kommande onsdag.

Några "hard feelings" rådde heller inte mellan de båda målvakterna. Jasper Cillessen var först av alla framme för att gratulera sin lagkompis till dennes väl utförda dagsverke.

- Det var fantastiskt, helt fantastiskt. När straffarna närmade sig började det kittla inom mig, då förstod jag att jag hade en chans att komma in. Att nå en semifinal i VM är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Krul.

- Mitt inhopp visar vilken stark trupp vi har. Det finns 23 spelare som alla är redo att bidra.

Publicerad 2014-07-06 kl 01:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons