TV: Higuaíns dubbla olycka - bränner friläge och gör offside-mål

VM 2014

Argentina var otroligt nära att ta ledningen i VM-finalen. Men Gonzalo Higuaín drabbades av dubbel olycka. Först brände han ett friläge, och sedan dömdes hans 1-0 bort för offside.

Matchen mellan Argentina och Tyskland stod och vägde utan att något av länderna lyckades vaska fram några riktigt vassa chanser. Då plötsligt: Den annars så säkre Toni Kroos missade i ett defensivt ingripande och bollen hamnade hos en helt fri Gonzalo Higuaín.

Men Napolistjärnan drabbades av det klassiska syndromet att helt enkelt få FÖR mycket tid på sig. Istället för att förflytta bollen med en extratouch valde han att avsluta direkt från ganska långt avstånd. Resultatet blev ett halvdant skott som gick utanför Neuers vänstra stolpe.

Några minuter senare fick Higuaín revansch - trodde han. Men det mål han satte till 1-0 dömdes korrekt bort för offside.

I slutet av halvleken var det snarare Tyskland som jagade ledningen. Allra närmast kom Benedikt Höwedes, vars nick träffade stolpen sekunder före halvtidsvilan. Men även det läget dömdes bort för offside.

Direkt i andra halvlek höll Lionel Messi på att bryta dödläget. Men han sköt ett gott stycke utanför från ett fint läge.

Argentina gjorde ett byte i samma veva. Ezequiel Lavezzi gick ut och ersattes av Sergio Agüero.

Publicerad 2014-07-13 kl 21:26