TV: Historisk seger för Bosnien släckte Irans hopp

VM 2014

Bosnien-Hercegovina avslutade fotbolls-VM med att ta nationens första seger i ett VM-slutspel.

Iran besegrades med 3-1.

Bosnien kunde inte gå vidare från grupp F efter två förluster. Iran kunde avancera vid seger. Men då måste Iran vinna i Salvador och helst med fler mål än Argentina slog Nigeria med. Annars fanns risk för lottning om vilket lag som skulle gå vidare. Det lilla hoppet levde för Iran i en timme i en ganska händelselös match.

Visserligen gjorde Edin Dzeko 1—0 i 23:e minuten på ett lågt skott via ena stolpen. Och direkt efteråt hade Iran ett skott som tog i ribban och ner — dock framför mållinjen och målkamerorna visade att bollen aldrig var inne. Men så mycket mer hände inte.

Iran måste i det läget göra tre mål eftersom Nigeria hade gjort två på Argentina men spiken i i kistan kom när Miralem Pjanic satte 2—0 med en halvtimme kvar i matchen. För Bosnien-Hercegovina som gjorde sitt första VM-slutspel så började nu hoppet om en historisk seger leva.

Iran lyckades dock reducera i 82:a minuten genom Reza Ghoochannejad. Bara minuten senare gjorde dock Avdija Vrsajevic 3—1 via stolpen.

Genom segern passerade Bosnien-Hercegovina Iran och blev trea i gruppen på tre poäng, Iran slutade fyra på en poäng.

Publicerad 2014-06-25 kl 19:15