TV: Messi frälser Argentina - avgör på stopptid

VM 2014

Ett svagt Argentina kom undan med blotta förskräckelsen mot Iran. 1-0-segern mot Iran kom efter att Lionel Messi - vem annars? - avgjort på tilläggstid.

Trots trepoängaren i premiären mot Bosnien-Hercegovina imponerade inte Argentina då, men i lördagens match mot Iran skulle laget visa vad det verkligen går för. Så var det tänkt. Men så blev det inte alls.

Iran kom ut på Mineirão med ett lågt, disciplinerat och uppoffrande försvarsspel. Argentina hittade inga motmedel och efter en av fotbolls-VM:s mest temposvaga halvlekar - där Sergio Agüero hade den hetaste målchansen - hördes spridda burop från de tiotusentals argentinska fans som hade invaderat Belo Horizonte inför matchen.

Och inte blev det bättre i andra halvlek. Iran, som så långt mest hade sett ut att vara på jakt efter ett nytt 0-0-resultat, började plötsligt skapa målchanser. Reza Ghoochanejad fick första chansen, Ashkan Dejagah ville lite senare ha straff, och i mitten av halvleken var det Sergio Romeros utsträckta fingertoppar som räddade Argentina när samme Dejagah sånär nickade in 1-0. Men i stället för en av VM-historiens största skrällar vann favoriten till slut.

Messi visade sin världsklass när han knorrade in 1-0 efter att klockan passerat 90 minuter. En osannolik avslutning som gör att Argentina är klart för åttondelsfinal. Irans hopp lever fortfarande inför avslutningsmatchen mot Bosnien.

Så här startade lagen:

Argentina: Romero, Garay, Zabaleta, Gago, Di Maria, Higuain, Messi (c), Mascherano, Rojo, F. Fernandez, Aguero.

Iran: Haghighi, Haji Safi, Hosseini ,Sadeghi, Nekounam (c), Shojaei, Timotian, Montarezi, Ghoochannejad, Dejagah, Pooladi.

Publicerad 2014-06-21 kl 19:47