POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Se Suarez potentiella jätteskandal - bet han Chiellini?

Nästa

Avbryt
Försök igen

Luis Suarez är ökänd för att bita motståndare.

När Uruguay gick till åttondelsfinal hamnade han i en ny potentiell jätteskandal.

Superstjärnan såg ut att sätta tänderna i Italiens Giorgio Chiellini.

Det var med kvarten kvar av den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien, precis före Diego Godíns 1-0-mål, som händelsen ägde rum. Luis Suarez hamnade i en närkamp med Juventusbacken Giorgio Chiellini, och efteråt föll båda till marken. Italienaren med smärtor i aceln, och Suarez som hade ont i ena tandraden.

Av reprisbilderna att döma såg det ut som att Liverpoolforwarden, möjligen, kan ha bitit sin motståndare, men det var väldigt svårt att avgöra. Om så var fallet var det tredje gången i sin karriär som Suarez gjorde sig skyldig till något liknande. En snarlik incident inträffade när han spelade för Ajax i Holland, och förra våren stängdes han av för att tagit en tugga på Chelseas Branislav Ivanovic.

Det sistnämnda blev omdiskuterat i hela fotbollsvärlden, medan det som hände i Eredivisie några säsonger tidigare mer eller mindre fallit i glömska. En som minns dusten med PSV:s Otmar Bakkal väl är FC Groningens svenske mittfältare Rasmus Lindgren som då var lagkamrat med Luis Suarez i Ajax.

- Det var väl lite jag som var anledningen till att han bet Bakkal. Jag fick rött kort efter att ha sparkat ner en motståndare. Tveksamt om det var rött, det var ingen hård smäll, men det var en eftersläng. Då blev det bråk. Då bet Suarez Bakkal i nacken, sade Rasmus Lindgren till fotbollskanalen.se i en intervju förra året.

- Han är en vinnare. Han är precis likadan på träningar som han är i matcher. Han ligger aldrig på massagebänken utan han är alltid med på alla träningar. Jag har inte varit med om någon som är så i träning som man är i match, säger han.

- Det är synd att det är sådana här saker som blir stora artiklar i och med att han är en sjukt bra spelare. Det är synd att han har haft några sådana här saker som har blivit stora. Han är en riktigt snäll och lugn person. Men på planen så... ja, han byter skepnad lite. På ett sätt är det positivt att han byter skepnad eftersom han lever på sin energi, men sedan är det givetvis inte bra att han gör så dumma saker.

Vad gäller tisdagens nya "bitattack" riskerar Luis Suarez avstängning under det pågående VM-slutspelet. I och med att domaren inte uppfattade situationen i sin helhet, och därför inte delade ut någon bestraffning, finns möjlighet för Fifas disciplinära kommitté att bestraffa anfallaren i efterhand.

Publicerad 2014-06-24 kl 19:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå