POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Silva nära tårar på presskonferensen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Chile brukar vara en munsbit för Brasilien i VM. Men det är nya tider nu. Och dessutom står hemmanationens VM-fest på spel. Efter att Brasilien till slut ganska bekvämt tagit sig vidare från gruppen är det dags för fotbolls-VM att gå in i sitt mest infernaliska skede. 

Vinna eller försvinna - det är alternativen som gäller inför lördagens åttondelsfinal på Mineirão. 

- Det är normalt att känna sig lite mer orolig när man kommer in i direktutslagningsfasen. För vi får inte förlora, vi får inte göra misstag, sade Brasiliens förbundskapten Luiz Felipe Scolari. 

- Men det är reglerna i turneringen, och det visste vi om redan när det började. Vi kommer leva med den risken hela vägen till final. Vi jobbar mycket med det psykologiskt, det är det vi har framför oss nu.

Kanske är just förbundskapten "Felipão" ett av brassarnas vassaste trumfkort i det här pressade läget. Den coole och rutinerade 65-årige världsmästartränaren från 2002 hyllades i alla fall förbehållslöst av lagkaptenen Thiago Silva.

 - Han bredvid mig (Scolari) är väldigt speciell för oss. Om det är familjeproblem eller vad det är så finns han där för oss. Jag måste nästan sluta prata för att inte börja gråta, sade Silva. 

Scolari gav dagen före match ett avspänt intryck och växlade mellan att ha glimten i ögat och svar på tal. Att Brasilien har vunnit samtliga tre VM-möten med Chile - 1962, 1998 och 2010 - ganska enkelt gav han inte mycket för. 

- Det här är inte laget som mötte oss 1962, sade Scolari, vars Brasilien mötte Chile två gånger så sent som förra året. -Om statistik betyder någonting så är det att vi spelade 2-2 här (i Belo Horizonte) och sedan vann vi med 2-1. Så det är väldigt jämnt, skulle jag säga. 

Scolari hyllade också argentinaren Jorge Sampaolis lagbygge sedan han tog över Chile för ett och ett halvt år sedan.

- Sedan han kom har laget en annan dynamik, ett bättre spel. Spelarna har anpassat sig perfekt till det system som han anser vara bäst. De är på en högre nivå nu än när han tog över. 

Scolari är själv en förbundskapten som har visat en benhård tro på en och samma startelva. Inför åttondelen tyder ändå mycket på att det blir ett byte på mitten, där Fernandinho - målskytt i inhoppet mot Kamerun senast - väntas ersätta Paulinho. 

Så till sist frågan som alla fotbollstokiga brasilianare helst vill slippa svaret på: Vad händer om Brasilien åker ut mot Chile? 

- Vi får inte bara falla ner i ett hål, livet går vidare. Om vi gör allt vi kan, då måste vi ge credit till motståndaren om vi ändå förlorar.

Publicerad 2014-06-27 kl 20:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå