TV: Suárez frälste Uruguay - England nära fiasko

VM 2014

Luis Suárez är ett geni, sade Steven Gerrard. Och Suárez visade varför. Med sina mål i Uruguays 2-1-seger sänkte stjärnanfallaren England, som får det tufft att gå vidare från VM:s gruppspel.

England var förvarnat. Ingen kan säga annat. -Luis Suárez är ett geni. Jag har sagt det många, många gånger, sade Steven Gerrard kvällen före matchen på Itaquerão, då det fortfarande var oklart om Luis Suárez skulle hålla för spel efter sin knäskada.

Men kunskapen om Suárez förmågor hjälpte inte det engelska försvaret i den 39:e minuten. Då gjorde Premier Leagues skyttekung ett av VM-turneringens vackraste mål när han nickade ett perfekt inlägg i djupled från Edinson Cavani över Joe Hart och in i Englands mål.

Efter förluster i sina första matcher var båda lagen i ett stort, stort behov av en trepoängare för att kunna drömma vidare i detta fotbolls-VM.

En ödesmatch - med en värdig inramning i det tunga trycket på läktarna och de mörka molnen på himlen i ett kyligt São Paulo. I en jämn första halvlek utstrålade båda lagen total fokusering på uppgiften. Precis när de uruguayanska spelarna såg ut att ha tagit över kom England tillbaka och var sanslöst nära ett ledningsmål då Wayne Rooney från mindre än en meter nickade i kryssribban så det sjöng om den i den 31:a minuten.

I början av andra halvlek var Manchester United-anfallaren i stället nära en kvittering, men Fernando Muslera räddade. Men på tredje försöket gick det. I den 75:e minuten stormade Glen Johnson fram på högerkanten och fick in bollen till Rooney, som enkelt stötte in 1-1. Försvaren darrade. Lagens marginaler var bortspelade - och det märktes.

Det utnyttjade Luís Suárez. I den 85:e minuten kom han fri, och dunkade in 2-1 bakom Hart. England var nere för räkning. Trots noll poäng efter två matcher kan England fortfarande ta sig vidare från gruppspelet. Men då måste Italien slå Costa Rica och därefter Uruguay, och England besegra Costa Rica med många mål.

Så här startar lagen:

England: Hart; G. Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; J. Henderson, Gerrard; Sterling, Rooney, Welbeck; Sturridge.

Uruguay: Muslera, Caceres, Gimenez, Godin, Pereira, Gonzalez, Rios, Lodeiro, Rodriguez, Cavani, Suarez

Publicerad 2014-06-19 kl 22:51