POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Tábarez fick applåder - av pressen - efter sin sågning av FIFA

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ett 15 minuter långt utfall mot Fifa. Sedan reste sig Uruguays förbundskapten Óscar Tábarez och gick. 

Tábarez, 67, inledde presskonferensen sent på fredagskvällen med att meddela att han skulle göra ett uttalande om den stränga domen mot Luis Suárez. 

Inga frågor fick ställas av medierna på plats. Och så började han sin 15 minuter långa monolog, som inte kan beskrivas som något annat än ett frontalangrepp mot Fifas disciplinära kommitté, den som i torsdags dömde anfallaren till avstängning från nio landskamper, all fotboll i fyra månader och 750 000 kronor i böter för bettet Suárez tog på Giorgio Chiellini.

- Suárez har utsetts till syndabock. Många gånger glömmer man att en syndabock är en människa, som har rättigheter, sade Tábarez. 

Han fortsatte:

- I fallet med Luis Suárez är straffet överdrivet strängt. Trots de fel han kan ha begått, har han bidragit till fotbollen på ett signifikant sätt ute på planen. Tábarez menade att disciplinkommittén byggt sin dom på bilder och åsikter i medierna, i synnerhet de engelskspråkiga, snarare än på att inhämta mer information från domaren och Uruguay. 

Han friade inte Suárez för själva händelsen, men ansåg att även Chiellini borde ha straffats.

- Jag rättfärdigar ingenting och jag säger inte att jag tycker att han inte borde straffas.

Tábarez ställde också retoriska frågor vem som tjänar på domen och vem som skadas av den.

I slutet av sitt anförande meddelade han också att han avgår ur Fifas tekniska och strategiska kommitté eftersom han inte längre anser sig kunna arbeta i en organisation som inte verkar efter de värderingar och övertygelser han har, bland annat synen på fair play. 

Han hälsade också till Suárez att denne aldrig behöver känna sig ensam. När Tábarez var klar, reste sig och gick applåderades han av journalister från Uruguay.  

Publicerad 2014-06-28 kl 00:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå