POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

TV: Valencia syndabock - Frankrike gruppsegrare

Nästa

Avbryt
Försök igen

Målfester mot Honduras och Schweiz och jobbet var gjort. Frankrike städade mest undan det mållösa mötet med Ecuador och vann gruppen.

Matchen spelades på Maracanã i Rio de Janeiro men de franska tankarna verkade redan vara i huvudstaden Brasilia. Både hos förbundskaptenen Didier Deschamps och spelarna.

Och varför slita på materialet när det handlar om att komma tipp-topp till mötet med Nigeria i åttondelsfinalen på måndag? Varför riskera onödiga skador för den sköna konstens skull?

Inventerade i truppen

Deschamps passade på att inventera dagsformen hos sex spelare i 23-mannatruppen och bytte ut mer än halva laget som startade senast.

- Tar jag ut spelare som jag inte använder är det inte bra. Jag vill hålla balansen mellan de som spelar mycket och de som inte spelar lika mycket. Jag har 23 spelare jag tror på, men byten ändrar också rytmen i laget och spelet, säger Deschamps.

När Ecuador, med kravet på sig att vinna för att hålla Schweiz bakom sig, inte förmådde uppbåda den nödvändiga energin och dessutom saknade den kvalité som krävs för att störa ett reservbetonat Frankrike, blev det som det blev.

Det här var inte det Les Bleus som stänkt in åtta bollar (3—0 mot Honduras och 5—2 mot Schweiz) på 180 minuter och fram till onsdagskvällen gjort ett mål var 26:e minut mot mästerskapssnittet ett per 62 minuter.

- Ecuador försvarade bra, med tio man. Vi skapade många chanser. Vi var inte effektiva, men jag tänker inte prata om något negativt som tar bort glädjen från att vi är vidare i VM, säger Deschamps.

- Det finns en speciell anda i det här laget att göra saker rätt. Det finns en vilja att kämpa tillsammans och nå så långt som möjligt. Det är mitt och min stabs uppgift att få ut så mycket som möjligt av den andan.

När nykomponerade mittbacksparet Laurent Koscielny och Mamadou Sakho (och senare Raphael Varane) hade järnkoll på Enner Valencia var Ecuadors offensiva hot neutraliserat. Han hade en farlig nick, inte mycket mer.

- Frankrike var väldigt kompakt och vi hade svårt framåt, säger förbundskaptenen Reinaldo Rueda.

Rött kort på Antonio Valencia

En nick av Paul Pogba och en enhandsräddning av Alexander Dominguez framför Karim Benzema på Bacary Sagnas inlägg var det farligaste fransmännen producerade före pausen. Sagna matade in ett nytt direkt i andra, Antoine Griezmann mötte vid första stolpen men Dominguez styrde bollen i stolpen.

Märkligt nog var det först efter det röda kortet på Antonio Valencia — han satte dobbarna i vänsterbacken Lukas Digne — som det blev fart på Ecuador och matchen.

Frankrike ökade trycket, radade upp lägen, men tankarna verkade, som sagt, redan vara i Brasilia.

rtet på Antonio Valencia — han satte dobbarna i vänsterbacken Lukas Digne — som det blev fart på Ecuador och matchen.

Frankrike ökade trycket, radade upp lägen, men tankarna verkade, som sagt, redan vara i Brasilia.

Publicerad 2014-06-26 kl 01:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå